Tuesday , April 16 2024

Cum a lovit-o Brexit-ul pe Serena Williams

serena wimbledon

Serena Williams a cucerit marele trofeu de la Wimbledon sambata seara, intr-o finala cu Angelique Kerber din Germania, scor 7-5, 6-3, dar s-a vazut lovita dupa triumf de o problema neprevazuta.

Este o problema de ordin pecuniar, Serena fiind afectata din punct de vedere financiar de Brexit, iesirea Marea Britanii din Uniunea Europeana.

Mai exact, premiul total al Serenei dupa cucerirea Wimbledonului valoreaza 2,59 milioane de dolari atunci cand este convertit, iar aceasta suma este cu 380.000 de dolari mai mica decat valoarea ei de dinaintea turnelui si a votului implicit de iesire din UE, dupa cum scriu cei de la The Independent.

Castigatorii din acest an au incasat un premiu la Wimbledon de 2 milioane de lire sterline. Cu 4 zile inainte de startul turneului, acest premiu, echivalat in dolari, ajungea la suma de 2,97 de milioane, acum insa, din cauza prabusirii lirei sterline, el scade cu circa 400.000 de dolari.

Serena Williams a cucerit la Wimbledon al saptelea sau titlu la simplu si tot sambata si al saselea titlu la dublu, alaturi de sora sa, Venus.

Vezi si

Cristiano Bergodi, dat afară de la Rapid. Ce variante de antrenor are echipa

Conducerea Rapidului a anunțat oficial în cursul zilei de marți despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi …