Saturday , April 20 2024

CSU Suceava va disputa turneul de promovare la Cheile Grădiștei

CSM Botoșani, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau sunt echipele cu care se vor bate handbaliștii suceveni, în perioada 26-28 august, pentru accederea în prima ligă. Internaționalul de juniori Daniel Stanciuc (foto) a fost promovat la echipa mare a universitarilor

CSU Suceava va disputa turneul de promovare în Liga Națională la handbal masculin la Cheile Grădiștei, în perioada 26-28 august.

Decizia a fost luată la sfârșitul săptămânii în cadrul unei ședințe la care au participat oficialii cluburilor din primul eșalon și cei patru reprezentanți ai cluburilor care se luptă pentru promovare: CSU Suceava, CSM Botoșani, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau.

Programul echipei sucevene la turneul de promovare:

26 august: CSU Suceava – CSM Alexandria

27 august: CSU Suceava – Unirea Sânnicolau

28 august: CSU Suceava – CSM Botoșani

Primele două clasate vor promova în Liga Națională.

CSU Suceava a făcut nu mai puțin de zece transferuri în perspectiva turneului de promovate, este vorba de portarul Ştefan Grigoraș (29 de ani), ­pi­votul macedonean Konstantin Petrov (29 de ani), extrema stânga Alin Cîmpan (30 de ani), interul dreapta Valentin Anton (30 de ani), interul stânga Alexandru Dascălu (23 de ani), interul dreapta Cătălin ­Fodo­rean (21 de ani), portarul Darius Makaria (27 de ani), internaționalul tur Baran Nalbantoglu (27 de ani), ucraineanul Sadovyi Viacheslav (30 de ani) și centrul Botond Balazs (23 de ani).

Daniel Stanciuc a fost promovat la echipa de seniori

De asemenea, în această vară a fost promovat la prima echipă și căpitanul lotului de cadeți al României, suceveanul Daniel Stanciuc (16 ani). “E primul dintr-un lung șir de juniori de perspectivă care semnează un contract de profesionist cu clubul nostru. Daniel este privit ca o mare speranță a handbalului românesc, având în vedere calitățile deosebite care le posedă, precum și profesionalismul pe care îl arată atât pe teren, cât și în afara lui”, notează conducerea celor de la CSU.

“Voi munci enorm pentru a face față rigorilor din handbalul de mare performanță. Talentul nu este suficient pentru a ajunge cel mai bun. Îmi doresc enorm să pun umărul la îndeplinirea tuturor obiectivelor. Generația din care fac parte este una de excepție și cred că avem potențialul să formăm la Suceava o echipă de mare viitor”, a spus tânărul handbalist descoperit de antrenorul Vasile Boca la Şcoala “Ion Creangă” din Suceava. (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …