Friday , March 29 2024

CSU Suceava și-a prezentat bilanțul pe 2019

11 medalii au cucerit sportivii de la CSU Suceava în ultimul an: două cu echipele la handbal, șase la atletism și trei la natație. Promovarea în Liga Națională este principalul obiectiv al clubului pentru anul viitor. “Este în puterea noastră să ajungem în Liga Națională. Premise sunt”, consideră coordonatorul secției de handbal din cadrul CSU, Petru Ghervan  

.Conducerea Clubului Sportiv Universitar din Suceava și-a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul performanțelor pe anul 2019, unul în care cele trei secții din cadrul USV au obținut un număr total de 11 medalii: două la handbal, șase la atletism și trei la natație.

Echipa de handbal masculin juniori III, devenită campioană națio­­nală, cea de juniori IV, vicecampioană na­țională, atleții Alin Firfirică și ­Ma­rius Musteață și înotătorul Şerban Co­tos au fost performeri la CSU în 2019.

Sorin Rață, directorul CSU Su­cea­va, a prezentat și obiectivele clubului pentru anul viitor. “În primul rând vrem să promovăm cu echipa de seniori în Liga Națională de handbal masculin. Apoi, ne dorim să mai aducem doi atleți pe care să-i cali­ficăm la Campionatul Mondial Universitar, iar în privința înotătorului Şerban Cotos, sperăm să prindă Campionatul European. E la câteva zecimi de îndeplinirea baremului”, a declarat directorul Sorin Rață, care a precizat că datorită sprijinului oferit de Primărie, Consiliul Local și Universitate, clubul CSU Suceava stă, din punct de vedere financiar, cel mai bine din ultimii cinci ani.

Handbaliștii de la grupa de juniori II, un pariu pentru viitor

Decan al Facultății de Educație Fi­zică și Sport și totodată coordonator tehnic al secției de handbal, Petru Ghervan a arătat că, în momentul de față, CSU Suceava are peste 100 de sportivi legitimați, iar cele mai mari speranțe sunt legate de juniorii III. “A fost un an cu frământări, pentru că retrogradarea din Liga Națională de seniori a însemnat automat o resetare a activității secției de handbal. Preocuparea de a iniția copii în handbal există din 2009, iar acum avem peste 100 de sportivi legitimați, ceea ce este un mare câștig. Am ajuns deja cu juniorii I în competiții și aceștia bat la ușa activității de seniori. Fiecare încearcă să răzbată spre handbalul de performanță. Din grupa de juniori II avem cinci copii la lotul național. E cea mai importantă generație pe care handbalul din Suceava o va valorifica în ur­mătorii doi-trei ani. Vor vorbi faptele. În privința echipei de seniori, privim spre anul viitor cu speranță. Suntem convinși că mai avem nevoie de unul-doi jucători peste ce avem noi acum, dar nu aș vrea să zic pe ce post. Importantă este munca antre­norilor și jucătorilor ce se ocupă acum de destinele echipei. Este în puterea noastră să ajungem în Liga Națională. Premise sunt”, a declarat directorul sportiv Petru Ghervan, care a evidențiat și antrenorii din cadrul secției de handbal – juniori, e vorba de Ioan Tcaciuc, Vasile Boca, Ionuț Beșliu și Daniel Ionașciuc.

Sala polivalentă, un deziderat pentru întreaga suflare handbalistică

Construirea unei săli polivalente în Suceava rămâne un deziderat pentru întreaga suflare handbalistică din municipiu. “Avem nevoie de o sală corespunzătoare cu nivelul la care vrem să ajungem în handbal. E greu să accepți că o sală cu carecter didactic, așa cum este cea de la Liceul cu Program Sportiv, e locul corespunzător pentru ca jucătorii să-și arate ade­văratul potențial. Dar asta este ce poate oferi Suceava în acest moment. Este principala condiție pe care orașul trebuie să o îndeplinească ca handbalul din Suceava, și nu numai, să se dezvolte. Nu o să ne aducă niciun moș o sală până la Crăciun, dar acum, așa cum arată contextul social-politic, este timpul să se demareze în sfârșit aceste acțiuni, iar ele să devină fapte”, consideră Petru Ghervan.

Seniorii de la CSU Suceava vor avea vacanță până pe 6 ianuarie

CSU Suceava a încheiat anul 2019 pe primul loc în Seria A a Diviziei A la handbal masculin, iar Adi Chiruț are un singur regret: faptul că echipa pe care o antrenează nu a avut un parcurs mai lung în Cupa României, de unde a fost eliminată încă din primul tur.

“În campionat s-a văzut o creștere în jocul echipei de la meci la meci. Singurul eșec a fost în Cupa Ro­mâniei, în meciul de la Alexandria. Era bine să trecem mai departe, pentru că am mai fi avut cel puțin un meci tare”, a spus antre­norul Adi Chiruț, care a anunțat că elevii săi vor intra vineri în vacanță, până pe 6 ianuarie, când este programată reunirea lotului. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …