Wednesday , April 24 2024

CSU Suceava se vede obligată să dispute turneul final la o lună după ce se vor redeschide sălile de sport

Dacă în Liga Națională, sezonul 2019/2020 a fost înghețat fără să se acorde titluri de campioană și fără să retrogradeze nimeni, în Divizia A, acolo unde figurează și echipa suceveană, FRH se încăpățânează cu orice risc să termine campionatul pe teren. Antrenorul Adrian Chiruț consideră că decizia FRH este una fără noimă, în condițiile în care echipele nu se pot antrena în acest moment nici măcar în aer liber, darămite să mai intre și în săli

CSU Suceava va disputa turneul final pentru promovarea în Liga Națională de handbal masculin la o lună după ce autoritățile le vor permite echipelor să poată reintra în săli. Decizia a fost luată în cadrul ședinței online pe care a avut-o, ieri, Consiliul de Administrație al FRH.

N Aplicarea modelului norvegian ar fi dus CSU Suceava direct în prima ligă

Celelalte două variante propuse de către cluburi pentru finalizarea sezonului în Divizia A au fost disputarea unui turneu final între echipele clasate în acest moment pe primul loc în cele patru serii sau aplicarea modelului norvegian, în care numărul de puncte al fiecărei formații ar fi fost împărțit la numărul de meciuri, caz în care CSU Suceava ar fi promovat direct în Liga Națională alături de ACS Szejke Odorheiu Secuiesc.

N Adrian Chiruț nu înțelege decizia adoptată ieri de Federație

Adrian Chiruț consideră că decizia FRH este una fără noimă, în condițiile în care echipele nu se pot antrena în acest moment nici măcar în aer liber, darămite să mai intre și în săli. “Noi am preferat să se aplice modelul norvegian pentru că am muncit trei sferturi din sezonul regulat să acumulăm cât mai multe puncte. Nu înțeleg această hotârâre a Federației să se joace după o lună când se va putea intra în sală, când noi nu ne putem antrena nici măcar în aer liber. În cel mai fericit caz, am putea disputa turneul final după 15 iulie”, a declarat antrenorul echipei locale de handbal.

N Au înghețat sezonul în Liga Națională, fără să acorde titluri de campioană

În cadrul aceleiași sedințe de ieri, s-a luat decizia ca sezonul 2019/2020 al Ligii Naționale, atât la feminin, cât și la masculin, să fie înghețat, fără însă să se acorde titluri de campioană.

În acest moment, distribuția echipelor de handbal feminin în cupele europene este următoarea:
Liga Campionilor: SCM Râmnicu Vâlcea.
European Handball League: CSM București, Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău.
La masculin, România va avea patru reprezentante în cupele europene, după cum urmează:
European Handball League: Dinamo București, Potaissa Turda
Cupa EHF: Minaur Baia Mare, HC Dobrogea Sud Constanța
Membrii Consiliului de Administrație al FRH au decis în unanimitate să nu retrogradeze nimeni din Ligile Naționale în acest sezon. Viitorul an competițional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin și masculin.

N Ministrul Stroe: “Sporturile în sală reprezintă un risc epidemiologic ridicat”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, declara zilele trecute că sporturile practicate în spații închise au un risc epidemiologic ridicat și că nu este încă posibilă practicarea lor. “Ceea ce nu va fi încă posibil în acest moment, dar ne dorim să se întâmple cât de curând, este repornirea sporturilor în sală, practicate în spațiu închis, a sporturilor de contact sau în grup. Acestea reprezintă un risc epidemiologic ridicat și au un risc major de îmbolnăvire a sportivilor sau a celor care lucrează cu ei. Dacă un club își asumă regimul de cantonament în izolare, atunci poate face antrenamente, dacă nu, reevaluăm din două în două săptămâni și sperăm curând să putem redeschide și aceste sporturi. Antrenamentele de grup nu sunt deocamdată permise, dar sperăm să fie reluate la o dată ulterioară”, a declarat Stroe. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …