Friday , April 19 2024

CSU Suceava nu-și mai permite pași greșiți în meciul cu Minaur

Cele două formații se întâlnesc diseară, de la ora 18.00, în sala “Dumitru Bernicu”, în cadrul etapei a XIX-a din Liga Zimbrilor la handbal masculin. “Trebuie să ne trezim în ceasul al 13-lea și să facem tot ce ne stă în putință să câștigăm, în sfârșit, trei puncte”, a declarat antrenorul secund al echipei sucevene, Iulian Andrei 

CSU Suceava are mare nevoie de puncte în meciul pe care îl va disputa astăzi, de la ora 18.00, în sala “Dumitru Bernicu”, în fața celor de la Minaur Baia Mare, în cadrul etapei a XIX-a din sezonul regulat al Ligii Zimbrilor. Ajunși pe penultimul loc al clasamentului, fără niciun punct acumulat de la startul returului, handbaliștii suceveni nu-și mai permit pași greșiți în lupta pentru evitarea retrogradării.

“Ar trebui să ne trezim în ceasul al 13-lea și să facem tot ce ne stă în putință să câștigăm, în sfârșit, trei puncte din meciul cu Minaur. Nu mai avem voie să facem pași greșiți, mai ales acasă. Dacă pierdem miercuri, vom rămâne pe un loc retrogradabil și ne va fi foarte greu în play-out. În ciuda situației în care ne aflăm, eu am încredere în echipă că, de data aceasta, vom face un joc bun și vom obține prima victorie după acest lung șir de înfrângeri”, a spus antrenorul secund Iulian Andrei.

Adrian Chiruț a făcut apel la publicul sucevean să rămână alături de echipă. “Mi­naur este o echipă care va intra cu siguranță în play-out de pe primul loc. Vine la Suceava cu gândul să ia puncte. Noi jucăm acasă și, chiar dacă nu i-am dat satisfacție în ultimul timp, avem nevoie de aportul publicului, mai ales acum, în aceste momente grele. Am avem mult de câștigat cu o victorie în fața Minaurului. În primul rând pentru moral, suporteri și finanțatori”, a declarat principalul Adrian Chiruț, care pregătește măsuri speciale pentru al anihila pe băimăreanul Alexandru Csepreghi, golgheterul la zi al Ligii Zimbrilor. Andrei Olariu este singura absență certă din lotul grupării sucevene.

Programul etapei a XIX-a:

CSM Bacău – Dinamo București 23-35

Politehnica Timi­șoa­ra – HC Dobrogea Sud

CSM București – Steaua București

CSU Suceava – Minaur Baia Mare

Universitatea Cluj – HC Buzău

CSM Făgăraș – Dunărea Călărași

CSM Focșani – Potaissa Turda

În meciul direct din tur, CSU Suceava a pierdut la Baia Mare cu 27-32.

La finalul sezonului regulat, ultimele șase clasate vor intra în turneul play-out, unde nu vor mai conta punctele acumulate până atunci, ci vor primi un punctaj în funcție de loc, astfel că locul 9 va primi 5 puncte, locul 10 – 4 puncte, locul 11 – 3 puncte, locul 12 – două puncte, locul 13 – un punct, iar ultimul loc va rămâne cu 0 puncte. Ca și anul trecut, după turul și returul din play-off, ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 3 și 4 vor merge la turneul de baraj pentru menținere, iar primele două vor rămâne direct în Liga Zimbrilor. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …