Tuesday , April 16 2024

CSU Suceava negociază cu doi jucători de nivelul Ligii Naţionale

Handbal. Marta [800x600]

Conducerea echipei locale de handbal este în discuţii avansate cu Tudor Marta (CS Caraş Severin – foto) şi Tiberiu Popovici (CSM Călăraşi). Cei doi trebuie să ofere astăzi un răspuns la oferta “studenţilor”. Bogdan Soldănescu se antrenează sub comanda lui Răzvan Bernicu 

CSU Suceava continuă să sondeze piaţa de transferuri în vederea întăririi lotului de jucători cu care va aborda viitorul sezon al Ligii Naţionale. Managerul “studenţilor”, Petru Ghervan, poartă în aceste zile negocieri cu Tudor Marta şi Tiberiu Popovici, cei doi urmând să ofere un răspuns la oferta clubului sucevean până cel târziu astăzi.
In vârstă de 26 de ani, Tudor Marta evoluează pe postul de extremă dreaptă, iar în ultimele sezoane a îmbrăcat tricoul echipei din Reşita. Celălalt jucător de pe lista de transferuri a “studenţilor”, Tiberiu Popovici are 23 de ani, evoluează pe postul de inter stânga, iar în sezonul trecut a pus umărul la promovarea echipei CSM Călăraşi în Liga Naţională. Sucevenii ar fi dorit să-l transfere şi pe Gabriel Daninfeld, un inter de la Timişoara, dar jucătorul în vârstă de 25 de ani nu este în acest moment apt de joc din cauza unei accidentări.
In altă ordine de idei, începând de marţi, la antrenamente “studenţilor” participă şi pivotul Bogdan Soldănescu. “Budi mai are contract cu HCM Constanţa, dar cei de acolo sunt dispuşi să-l împrumute la Suceava. Acum, cred că mai mult depinde de el, unde vrea să evolueze în sezonul viitor”, a precizat antrenorul Răzvan Bernicu.
Tehnicianul echipei sucevene are în acest moment la antrenamente un număr de 14 jucători: Andrei Spiridon, Cristi Tcaciuc – Răzvan Dumitraş, Ion Tcaciuc, Mihai Sandu, Andrei Olariu, Gabriel Burlacu, Alin Petrea, Adrian Tarzioru, Teodor Roban, Cristian Bursuc (Potaissa Turda), Bogdan Soldănescu (HCM Constanţa), Maxim Beleaev (Stiinţa II Bacău) şi juniorul Iulian Alexa (Extrem Baia Mare).
După reacomodarea la effort, handbaliştii suceveni vor pleca la începutul săptămânii viitoare într-un stagiu centralizat de pregătire la Sipoţel, lângă Mălini. Luna august va fi destinată meciurilor de pregătire, “studenţii” urmând să participe la trei turnee amicale. Primul dintre acestea este Memorialul “Mihai Mironiuc”, programat în perioada 7-9 august la Suceava.
Pe lista echipelor invitate la Memorial se află Stiinţa Bacău, HC Odorhei, Dinamo Bucureşti, Minaur Baia Mare şi HC Vaslui. CSU Suceava va debuta în noul sezon al Ligii Naţionale pe data de 31 august, contra Stiinţei Bacău. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Jurnaliștii francezi nu-l uită și nu-l iartă pe arbitrul român Istvan Kovacs

UEFA a desemnat, duminică, arbitrul partidei din manșa retur a sferturilor de finală ale Ligii …