Tuesday , April 16 2024

CSU Suceava forțează victoria în meciul cu Politehnica Timișoara

Cele două formații se întâlnesc diseară, cu începere de la ora 18.00, în sala “Dumitru Bernicu”, în cadrul etapei a XXI-a din Liga Zimbrilor la handbal masculin. “Ne-am propus o clasare cât mai bună la intrarea în play-out, iar pe acest final de sezon regulat orice punct este binevenit”, consideră antrenorul Adi Chiruț

CSU Suceava forțează a doua victorie consecutivă pe teren propriu în meciul pe care îl are programat diseară, cu începere de la ora 18.00, în sala “Dumitru Bernicu”, în fața Politehnicii Timișoara, în cadrul etapei a 21-a din sezonul regulat al Ligii Zimbrilor la handbal masculin.

Universitarii au nevoie de puncte pentru a intra în play-out de pe un loc cât mai bun. “Cele trei puncte puse în joc sunt foarte importante pentru ambele echipe. Fără discuții, Timișoara vine să câștige la Suceava, în vreme ce noi ne-am propus o clasare cât mai bună la intrarea în play-out, iar pe acest final de sezon regulat orice punct este binevenit. Miercuri, trebuie în primul rând să arătăm ca o echipă, să luptăm, indiferent de numele adversarului. Așteptăm și publicul la sală, pentru că avem mare de susținere”, a declarat antrenorul Adi Chiruț.

Revenit pe teren la Constanța, unde a marcat de patru ori, Andrei Olariu știe care sunt punctele forte ale Politehnicii. “Intâlnim o echipă bună, masivă, cu jucători compleți, pe fiecare post. Trebuie să fim atenți în primul rând, la Fenici și la Sadoveac, doi jucători care pot face diferența în orice meci. Să nu uităm și de fostul nostru coleg, Cristi Tcaciuc, care ne cunoaște foarte bine și care poate închide poarta adversă. Dacă jucăm cu inima și eliminăm din greșeli, cred totuși că putem scoate un rezultat pozitiv”, a spus extrema CSU-ului.

Meciul de diseară dintre CSU Suceava și Politehnica Timișoara va fi condus de brigada de arbitri Pârvu (București) / Potârniche (Buzău).

N Programul etapei a XXI-a:

Potaissa Turda – Steaua București 27-34

CSM București – Dinamo București

CSM Bacău – Dunărea Călărași

Universitatea Cluj – Minaur Baia Mare

CSU Suceava – Politehnica Timișoara

CSM Făgăraș – HC Dobrogea Sud

CSM Focșani – HC Buzău

In meciul direct din turul sezonului regulat, CSU Suceava a pierdut pe terenul celor de la SCM Politehnica Timișoara, cu scorul de 27-31.

La finalul sezonului regulat, ultimele șase clasate vor intra în turneul play-out, unde nu vor mai conta punctele acumulate până atunci, ci vor primi un punctaj în funcție de loc, astfel că locul 9 va primi 5 puncte, locul 10 – 4 puncte, locul 11 – 3 puncte, locul 12 – două puncte, locul 13 – un punct, iar ultimul loc va rămâne cu 0 puncte. Ca și anul trecut, după turul și returul din play-off, ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 3 și 4 vor merge la turneul de baraj pentru menținere, iar primele două vor rămâne direct în Liga Zimbrilor. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

VIDEO. A fost lansat imnul echipei naționale de fotbal pentru EURO 2024, „Visăm împreună”. Clip cu Esca, Smiley, Bartoș, Andra, Irina Rimes

În urma calificării echipei naționale la EURO 2024, Federația Română de Fotbal (FRF) și postul …