Friday , March 29 2024

CSU Suceava are mâine un meci de care pe care cu Potaissa Turda

Handbal. Suceava - conferinta [800x600]

Posibile adversare în play-out-ul pentru menţinerea în Liga Naţională de handbal masculin, cele două formaţii se înfruntă mâine, cu începere de la ora 11.00, în sala LPS, într-un meci contând pentru etapa a XX-a a sezonului regulat. “Trebuie să fim conectaţi 120% la acest meci, să fie o mobilizare generală şi să începem să adunăm puncte în retur. Totul depinde numai şi numai de noi”, consideră antrenorul Răzvan Bernicu. Cristi Adomnicăi, Georgică Cântec şi Claudiu Dediu revin mâine, la Suceava, în calitate de adversari

CSU Suceava are programat la sfârşitul acestei săptămâni primul meci cu miză din acest an, echipa antrenată de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu urmând să primească mâine, cu începere de la ora 11.00, în sala LPS, replica ocupantei locului 9 în clasamentul Ligii Naţionale, ACS Potaissa Turda, formaţie pe care “studenţii” au şanse mari să o reîntâlnească  în play-out-ul pentru evitarea retrogradării.

Fără victorie în retur, universitarii speră să spargă gheaţa contra ardelenilor. “Ne aşteaptă un meci foarte greu, cu atât mai mult cu cât în primele etape din acest an nu am reuşit să acumulăm niciun punct. Sper ca sâmbătă să luăm primele puncte din acest retur. In mare, Turda este aceiaşi echipă de anul trecut, cu o repunere rapidă şi un contraatac bun. Să vedem acum care rezistă mai mult din punct de vedere fizic. Sper să fim noi aceia”, a spus coordonatorul Cristi Bursuc, cel care în trecut a îmbrăcat şi tricoul Potaissei Turda.

Atilla Eros speră ca “studenţii” să compenseze lipsa de experienţă printr-un joc în viteză. “Ne aşteaptă un meci foarte greu, pe care îl tratăm cu maximă seriozitate. Turda are jucători mai experimentaţi decât noi, dar sperăm să compensăm prin jocul nostru în viteză. Asta am pregătit, sperăm să ne iasă cât mai bine. Nu am avut un start de an 2015 foarte bun, dar sperăm ca sâmbătă să vină primele puncte. Avem mare nevoie de ele în clasament”, a spus interul CSU-ului.

Bernicu: “Trebuie să începem să adunăm puncte în retur”

Antrenorul Răzvan Bernicu se aşteaptă la un meci echilibrat contra Potaissei, dar spune că e momentul ca “studenţii” să strângă puncte în perspectiva play-out-ului. “Cu siguranţă va fi o partidă echilibrată pentru că nici cei de la Turda nu mai sunt în forma de sezonul trecut. Si ei sunt în partea a doua a clasamentului. Comparând însă cele două loturi, oaspeţii pleacă favoriţi. Au un lot mai experimentat ca a nostru, cu jucători care au anii buni de Liga Naţională în spate. Noi, în primul rând, trebuie să fim conectaţi 120% la acest meci, să fie o mobilizare generală şi să începem să adunăm puncte în retur. Totul depinde numai şi numai de noi. E un meci cu miză pentru că este posibil să-i întâlnim şi în play-out pe cei de la Turda. Având în vedere că am pierdut meciul direct în tur, cu singuranţă o victorie ne-ar avantaja, ne-ar aduce la egalitate de puncte”, a declarat Bernicu.

In ceea ce priveşte punctele forte ale adversarului, post pe post, Răzvan Bernicu a enumerat aproape întreaga echipă a Turdei. “Puncte forte au destule. Incepând cu linia de 9 metri, cu Adomnicăi, cu Raul Marian, cu cei doi interi stânga, Dediu şi Cântec – doi golgheteri – şi terminând cu două extreme care au cochetat cu echipa naţională, Câmpan şi Pavel”, a precizat Răzvan Bernicu, care nu întâmplător a omis poarta Potaissei, unde ardelenii stau doar în Ludovic Varo, celalălat goalkeeper, Răzvan Szopka, fiind accidentat.

Adomnicăi, Cântec şi Dediu se întorc în calitate de adversari

Universitarii se vor reîntâlni mâine, din postura de adversari, cu alţi trei jucători care au scris istorie la Suceava, este vorba de Cristi Adomnicăi, Georgică Cântec şi Claudiu Dediu. “Le dorim succes după meciul direct cu noi. Suntem preocupaţi mai mult echipa noastră, nu de ce jucători are echipa adversă. Ce a fost în trecut a fost. Au făcut performanţă la aici, îi respectăm în continuare, însă prezentul este mai important pentru noi”, le-a transmis Răzvan Bernicu, care speră ca sucevenii să vină în număr cât mai mare la meciul de mâine: “Sperăm să fie o sală plină pentru că şi băieţii se simt altfel în teren”.

Meciul de mâine dintre CSU Suceava şi Potaissa Turda va fi arbitrat de tandemul bucureştean Alexandru Blaş – Marius Ghiorghişor.

Programul etapei a XX-a:

CSU Suceava – Potaissa Turda

Dinamo Bucureşti – Minaur Baia Mare

Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu

Stiinţa Bacău – HC Odorhei

CSM Bucureşti – HC Vaslui

HCM Constanţa – Steaua Bucureşti

Dunărea Călăraşi va sta în această rundă.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …