Thursday , March 28 2024

CSU Suceava are interzis în Cupa României

 Federaţia Română de Handbal a decis, în mod abuziv, ca la ediţia 2015-2016 a Cupei României să fie primite doar echipele din Liga Naţională şi primele clasate în cele două serii ale Diviziei A la finalul turului de campionat. “Ar fi mai bine să băgăm pe toată lumea în Cupa României. Aşa atragi lumea la sală. Aşa promovezi handbalul” consideră antrenorul echipei sucevene, Răzvan Bernicu 

 Handbal. Vaslui - Suceava [800x600]

Federaţia Română de Handbal discriminează echipele din eşalonul secund. Făţis. Dovada? Forul condus de Alexandru Dedu a decis zilele trecute ca la ediţia 2015-2016 a Cupei României la handbal masculin să participe doar echipele din Liga Naţională şi primele clasate în cele două serii ale Diviziei A la finalul turului de campionat.

Cum în seria de est, HC Dobrogea Sud Constanţa pare deja scăpată în câştigătoare, cel puţin al turului de campionat, celelalte candidate la promovare, CSU Suceava şi CSSM Bacău, două echipe care s-ar putea bate cu granzii Ligii Naţionale, vor urmări Cupa României de pe margine. Că aşa a vrut Dedu, nea Alecu, Cerasela şi restul camarilei care taie şi spânzură pe holurile Federaţiei Române de Handbal.

Răzvan Bernicu, antrenorul echipei CSU Suceava, a evitat să comenteze decizia FRH, dar a dat exemplu Franţei în privinţa sistemului de desfăşurare a Cupei. “Nu vreau să comentez, dar vă dau exemplul Franţei. Acolo, cupa începe cu ligile inferioare, oricine are o şansă, astfel încât şi o echipă de liga a patra poate să ajungă să joace cu o echipă din prima ligă. În primul rând, atragi lumea la sală, iar pentru promovarea handbalului ar fi mai bine să băgăm pe toată lumea în Cupa României, dacă tot vrem să le dăm o şansă”, a spus Răzvan Bernicu, după meciul jucat de CSU, sâmbătă, la Bacău.

Intre timp, în a opta zi după scripturi, s-au trezit şi cei care se ocupă de siteul FRH şi au actualizat rezultatele şi clasamentele în cele două serii ale Diviziei A.

Rezultatele etapei a IV-a:

Atletico Alexandria – Farul Constanţa 29-34

CSU Târgovişte – CSM II Bucureşti 27-39

Politehnica Iaşi – CS Vicov Bucovina 40-19

HC Dobrogea Sud – LPS Piatra Neamţ 50-21

CSSM Bacău – CSU Suceava 20-20

Cimentul Bicaz – GSIP Moreni 34-32

ACS Teleorman  – HC Buzău 27-29

 

In runda viitoare, CSU Suceava va primi duminică, de la ora 12.00, în sala LPS, vizita ultimei clasate în seria de est, Cimentul Bicaz. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …