Friday , March 29 2024

CSU Suceava, amendată cu 4.000 de euro de către Federaţia Europeană de Handbal

Universitatea - amenda

Echipa locală de handbal a fost sancţionată financiar pentru incidentele provocate de un suporter român la finalul meciului din Luxemburg, cu HB Esch u venit din Anglia, acesta a pătruns pe terenul de joc, a lovit unul din arbitri şi a bruscat delegatul EHFu “Suporterul care i-a agresat pe oficialii partidei din Luxemburg nu făcea parte din delegaţia care a venit de la Suceava. Echipa noastră nu are nicio legătură cu incidentul respectiv şi nici cu persoana în cauză”, se arată într-o scrisoare trimisă de clubul sucevean către EHF

Federaţia Europeană de Handbal a decis să amendeze clubul Universitatea Suceava cu suma de 4.000 de euro ca urmare a incidentelor provocate de un suporter român la finalul meciului cu gruparea Handball Esch, disputat în Luxemburg, pe data de 27 aprilie şi care a contat pentru manşa retur a semifinalelor Cupei Challenge.
In timp ce gazdele celebrau victoria şi calificarea în finală, un fan român a intrat pe terenul de joc, a lovit unul dintre arbitri şi a bruscat delegatul EHF, se arată în comunica-tul emis de Federaţia Europeană.
In urma acestor incidente, gazdele de la HB Esch au primit la rândul lor o amendă în valoare de 2.500 de euro, din cauza faptului că nu au asigurat menţinerea ordinii, siguranţei şi securităţii la finalul partidei.
Suporterul care a provocat incidentele era venit din Anglia
Conducătorii suceveni se apără şi au trimis deja o scrisoare către forul european în care au menţionat că suporterul care i-a agresat pe oficialii întâlnirii din Luxemburg nu făcea parte din grupul fanilor care au făcut deplasarea alături de Universitatea la Esch. „Clubul nostru a transmis o scrisoare către Federaţia Europeană în care se menţionează că suporterul care i-a agresat pe oficialii partidei din Luxemburg nu făcea parte din delegaţia care a venit de la Suceava. Fanul a fost identificat şi este un cetăţean român care domiciliază de şase ani în Anglia. S-a specificat deci faptul că echipa noastră nu are nicio legătură cu incidentul respectiv şi nici cu persoana în cauză care este direct răspunzătoare pentru gestul său şi trebuie să suporte consecinţele” a precizat managerul echipei sucevene, Petru Ghervan.
Săptămâna viitoare pleacă în cantonament la Vatra-Dornei
In altă ordine de idei, handbaliştii suceveni vor efectua astăzi şi mâine vizita medicală, iar la începutul săptămânii viitoare îşi vor muta tabăra la Vatra Dornei, acolo unde vor efectua un stagiu centralizat de pregătire ce se va întinde pe durata a zece zile. Luna viitoare este rezervată meciurilor de verificare, Universitatea urmând să găzduiască în perioada 8-10 august o nouă ediţie a Memorialului “Mihai Mironiuc”, la turneul din acest an fiind invitate formaţiile Minaur Baia Mare, HC Vaslui şi Steaua Bucureşti. Tot în luna august, echipa suceveană a fost invitată să participe la un turneu amical la Vaslui.
Universitatea încearcă să-l repratrieze pe Tcaciuc
Până la plecarea în cantonament, conducerea “studenţilor” încearcă să-l convingă pe Ioan Tcaciuc să reîmbrace tricoul Universităţii începând cu viitorul sezon. Pivotul de 29 de ani este liber de contract după despărţirea de Politehnica Timişoara şi a început pregătirea de vară alături de echipa suceveană. “Tcaciuc este un jucător de care avem nevoie. Ne poate ajuta atât în apărare, cât şi pe faza de atac. In plus, nu ar avea pro-bleme cu acomodare pentru că se cunoaşte cu majoritatea băieţilor de aici. Aşteptăm să se stabilizeze bugetul pentru a-i putea face o ofertă clară”, a precizat antrenorul Răzvan Bernicu.
Pivotul Ioan Tcaciuc a mai evoluat pentru Universitatea Suceava până în vara lui 2010, când s-a transferat în liga secundă din Spania.
Universitatea a cooptat recent, în lotul lărgit, şi patru tineri de la LPS Suceava, este vorba de Maierean, Becica, Spiridon şi Scorobohaci, aceştia urmând să joace deocamdată la echipa secundă a clubului.
Burlacu, medaliat cu argint la Openul European din Suedia
In altă ordine de idei, Gabriel Burlacu, component al Universităţii Suceava, a cucerit alături de echipa naţională under 19 a României, medaliile de argint la Partille Cup, un puternic turneu european de meciuri amicale ce a avut loc zilele trecute în Suedia. “Tricolorii” au ratat marele trofeu, după ce au pierdut sâmbătă, în finala disputată la Goteborg, în prezenţa a circa 6.000 de spectatori, cu scorul de 22-31, în faţa reprezentantivei gazdă din Suedia. In ultimul act al competiţiei Gabriel Burlacu a marcat un gol în poarta grupării scandinave. “E un rezultat de moral pentru el. Aşteptăm să confirme şi în competiţiile oficiale de acum”, a comentat antrenorul sucevean, Răzvan Bernicu.
Până în finală, naţionala României a avut un parcurs aproape perfect, cu cinci victorii şi o singură înfrângere, mai exact 23-15 cu Italia, 22-18 cu Rusia, 21-17 cu Lituania, 22-18 cu Austria şi 23-21 cu Portugalia, pierzând doar primul meci, cel cu Spania, scor 19-20. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …