Thursday , April 25 2024

CSU Suceava a urcat un loc după victoria de la Făgăraș

Echipa antrenată de Adi Chiruț a urcat pe locul 11 în clasamentul Ligii Zimbrilor la handbal masculin, după ce s-a impus sâmbătă, pe terenul celor de la CSM Făgăraș, cu scorul de 21-18, într-un meci contând pentru etapa a XXII-a a sezonului regulat 

CSU Suceava a urcat un loc în clasamentul Ligii Zimbrilor la handbal masculin, după ce s-a impus sâmbătă, pe terenul celor de la CSM Făgăraș, cu scorul de 21-18, într-un meci din cadrul etapei a XXIII-a.

După un început poticnit de meci, în care a fost condusă pe tabelă, trupa antrenată de Adrian Chiruț a întors scorul și s-a desprins pentru prima oară la două goluri în minutul 17, odată cu golul de 5-3 marcat de Golubovic. Gazdele au redus din diferență în ultimele șase minute ale primei reprize, universitarii intrând la pauză un avans minim: 10-9.

Încurajați din tribune de zece suporteri suceveni, care au bătut aproape 700 de kilometri pentru a-și vedea la lucru favoriții, universitarii au profitat de ratările gazdelor și s-au distanțat la patru goluri în minutul 37, când Olariu puncta pentru scorul de 14-10. Cinci minute mai târziu, CSM Făgăraș s-a apropiat la un singur gol, dar oaspeții au gestionat perfect finalul de meci și au câștigat cu 21-18.

CSU Suceava: Erhan, Andrei – Olariu (6 goluri), Baican (4), Golubovic (3), Burlacu (2), Tîrzioru (2), Adomnicăi (1), Ciubotariu (1), Petrea (1), Costea (1), Şoldănescu, Ionescu, Dragnea, Sandu și Oancea.

În urma acestei victorii, CSU Suceava a egalat la puncte CSM Făgăraș, având avantajul meciurilor directe în fața ardelenilor.

Rezultatele etapei a XXIII-a:

CSM Bacău – HC Dobrogea Sud 28-31

Universitatea Cluj – Politehnica Timișoara 27-37

CSM București – Dunărea Călărași 29-21

CSM Făgăraș – CSU Suceava 18-21

CSM Focșani – Minaur Baia Mare 32-27

Dinamo București – Steaua București (diseară)

Potaissa Turda – HC Buzău (24 martie)

În runda următoare, CSU Suceava va primi miercuri, în sala “Dumitru Bernicu”, vizita ultimei clasate, Universitatea Cluj.

La finalul sezonului regulat, ultimele șase clasate vor intra în turneul play-out, unde nu vor mai conta punctele acumulate până atunci, ci vor primi un punctaj în funcție de loc, astfel că locul 9 va primi 5 puncte, locul 10 – 4 puncte, locul 11 – 3 puncte, locul 12 – două puncte, locul 13 – un punct, iar ultimul loc va rămâne cu 0 puncte. Ca și anul trecut, după turul și returul din play-off, ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 3 și 4 vor merge la turneul de baraj pentru menținere, iar primele două vor rămâne direct în Liga Zimbrilor. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …