Wednesday , April 24 2024

CSU Suceava a transferat doi jucători de la muribunda Dunărea Călărași

Extrema stângă Cătălin Costea și pivotul Bogdan Marian Păunescu, ambii în vârstă de 25 de ani, au venit să pună umărul la menținerea echipei locale de handbal în Liga Națională

CSU Suceava a anunțat marți seară transferul a doi jucători de muribunda Dunărea Călărași, grupare care este pe care să se retragă din Liga Națională de handbal masculin, în pauza dintre tur și retur, din cauza problemelor financiare.

Prima achiziție este extrema stângă Cătălin Costea (25 de ani), care revine astfel la formația ce l-a lansat în handbalul profesionist după un an și jumătate, iar a doua este Bogdan Marian Păunescu (25 de ani), un jucător masiv ce evoluează ca pivot.

„La fel ca și alte cluburi, am încercat și noi să profităm de situația de la Dunărea Călărași, acolo unde majoritatea handbaliștilor au rămas liberi de contract, nefiind plătiți de luni bune.  I-am adus pe Costea și pe Păunescu, doi jucători care ne pot ajuta să ne asigurăm menținerea în Liga Națională la finalul campionatului. Pe Costea îl știm foarte bine, a crescut aici, așa că nu va avea nici o problemă de adaptare, în vreme ce Păunescu este un jucător puternic și curajos, care se apără foarte bine”, a precizat antrenorul Adrian Chiruț pe pagina de facebook a CSU-ului.

 

Clasată la finalul turului pe locul 12, primul deasupra liniei retrogradării, CSU Suceava va disputa primele meciuri oficiale din acest an pe 3 și 4 februarie, când va întâlni, în sala din Sfântu Gheorghe, formațiile Steaua București și CSM Făgăraș. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …