Thursday , April 25 2024

CSU Suceava a rezistat doar 20 de minute pe terenul lui Dinamo

Handbal. Minaur - Suceava [800x600]

Echipa suceveană a cedat sâmbătă, pe terenul dinamoviştilor, cu scorul de 22-31, după ce în minutul 20 avea un avantaj de două goluri. Cu 8 reuşite personale, internaţionalul de tineret Gabriel Burlacu (foto) a fost cel mai bun marcator din tabăra universitarilor. Ajunsă la cea de-a 10-a înfrângere stagională, CSU Suceava încheie etapa a XVII-a pe ultimul loc în clasamentul Ligii Naţionale de handbal masculin

 

CSU Suceava a început anul 2015 cu o înfrângere, echipa pregătită de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu pierzând la o diferenţă de nouă goluri, scor 22-31, meciul disputat sâmbătă pe terenul celor de la Dinamo, în etapa a XVII-a din Liga Naţională de handbal masculin.

Considerată drept una dintre principalele favorite la câştigarea titlului de campioană în acest sezon, Dinamo a început în forţă întâlnirea, iar după primele cinci minute conducea pe tabela de marcaj cu 3-0, scor stabilit de golul francezului Ragot. Universitarii au scăpat însă repede de tracul debutului, au egalat situaţia la 3-3 prin Târzioru, iar pe fondul paradelor lui Spiridon au luat un avans de două lungimi, după ce Petrea puncta în minutul 16, pe contraatac, pentru scorul de 4-6.

Ecartul s-a păstrat până în minutul 20, când Târzioru marca pentru 5-7, după care “studenţii” n-au mai găsit drumul spre gol. Au făcut în schimb dinamoviştii de patru ori în trei minute, fostul căpitan al CSU-ului, Adrian Chiruţ ducând scorul la 9-7 în favoarea gazdelor în minutul 23. Finalul primei reprize a aparţinut tot celor de la Dinamo, care avea să intre la pauza cu un avantaj de patru goluri, scor 14-10.

“Alb-roşii” au marcat primii în startul părţii secunde, Chiruţ a dus apoi scorul la 17-12, iar Răpciugă la 18-13 în minutul 39, iar banca tehnică suceveană era forţată să solicite time-out. Minutul de respiro nu a adus nimic bun în jocul universitarilor, dinamoviştii mărindu-şi treptat ecartul la 21-15, 23-16 şi apoi la 26-18. Diferenţa maximă dintre cele două echipe avea să se înregistreze în minutul 52, când francezul Diaw, cel mai bun jucător de pe teren, cu 10 goluri în poarta suceveană, a rotunjit scorul la 30-20. De partea cealaltă, cu 8 reuşite personale, internaţionalul Burlacu a ţinut stindardul sus cu o dublă pe final. Dinamo – CSU Suceava s-a terminat 31-22 şi “alb-roşii” urcau cel puţin pentru o zi pe poziţia secundă în clasamentul Ligii Naţionale. De partea cealaltă, formaţia suceveană, ajunsă la cea de-a 10-a înfrângere stagională, face din nou cunoştiinţă cu ultimul loc.

“Prima repriză a fost una echilibrată, am şi condus la un moment, dar Dinamo s-a desprins pe final la patru goluri şi a fost greu să revenim.,Dinamo a investit foarte mult în vara trecută în jucători şi diferenţa de valoare dintre cele două echipe s-a văzut”, a declarat antrenorul sucevean Răzvan Bernicu, după 22-31 cu Dinamo.

Dinamo Bucureşti: Irimuş, Makaria – Diaw (10 goluri), Băluţ (7), Chiruţ (3), Ragot (2), Manea (2), Vrankovic (2), Răpciugă (1), Asoltanei (1), Mironescu (1), Niţu (1) şi Mocanu (1).

CSU Suceava: Spiridon, Morocico – Burlacu (8 goluri), Târzioru (5), Gavrilovic (4), Petrea (2), Bursuc (2), Trifkovic (1), Popovici, Eros, Costea, Sandu, Davidovic, Preda, I. Tcaciuc şi Aldica.

 Rezultatele etapei a XVII-a:

HC Odorhei – Steaua Bucureşti 31-22

Dinamo Bucureşti – CSU Suceava 31-22

HC Vaslui – HCM Constanţa 25-25

Minaur Baia Mare – Stiinţa Bacău (aseară)

Potaissa Turda – Poli Timişoara (aseară)

Dunărea Călăraşi – CSM Bucureşti (aseară)

Pandurii Târgu Jiu a stat în această rundă.

 

In următoarea etapă, CSU Suceava primeşte sâmbătă, 14 februarie, vizita revelaţiei actualei ediţii de campionat, Dunărea Călăraşi. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …