Sunday , December 4 2022

CSU Suceava a rezistat doar 20 de minute pe terenul lui Dinamo

Handbal. Minaur - Suceava [800x600]

Echipa suceveană a cedat sâmbătă, pe terenul dinamoviştilor, cu scorul de 22-31, după ce în minutul 20 avea un avantaj de două goluri. Cu 8 reuşite personale, internaţionalul de tineret Gabriel Burlacu (foto) a fost cel mai bun marcator din tabăra universitarilor. Ajunsă la cea de-a 10-a înfrângere stagională, CSU Suceava încheie etapa a XVII-a pe ultimul loc în clasamentul Ligii Naţionale de handbal masculin

 

CSU Suceava a început anul 2015 cu o înfrângere, echipa pregătită de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu pierzând la o diferenţă de nouă goluri, scor 22-31, meciul disputat sâmbătă pe terenul celor de la Dinamo, în etapa a XVII-a din Liga Naţională de handbal masculin.

Considerată drept una dintre principalele favorite la câştigarea titlului de campioană în acest sezon, Dinamo a început în forţă întâlnirea, iar după primele cinci minute conducea pe tabela de marcaj cu 3-0, scor stabilit de golul francezului Ragot. Universitarii au scăpat însă repede de tracul debutului, au egalat situaţia la 3-3 prin Târzioru, iar pe fondul paradelor lui Spiridon au luat un avans de două lungimi, după ce Petrea puncta în minutul 16, pe contraatac, pentru scorul de 4-6.

Ecartul s-a păstrat până în minutul 20, când Târzioru marca pentru 5-7, după care “studenţii” n-au mai găsit drumul spre gol. Au făcut în schimb dinamoviştii de patru ori în trei minute, fostul căpitan al CSU-ului, Adrian Chiruţ ducând scorul la 9-7 în favoarea gazdelor în minutul 23. Finalul primei reprize a aparţinut tot celor de la Dinamo, care avea să intre la pauza cu un avantaj de patru goluri, scor 14-10.

“Alb-roşii” au marcat primii în startul părţii secunde, Chiruţ a dus apoi scorul la 17-12, iar Răpciugă la 18-13 în minutul 39, iar banca tehnică suceveană era forţată să solicite time-out. Minutul de respiro nu a adus nimic bun în jocul universitarilor, dinamoviştii mărindu-şi treptat ecartul la 21-15, 23-16 şi apoi la 26-18. Diferenţa maximă dintre cele două echipe avea să se înregistreze în minutul 52, când francezul Diaw, cel mai bun jucător de pe teren, cu 10 goluri în poarta suceveană, a rotunjit scorul la 30-20. De partea cealaltă, cu 8 reuşite personale, internaţionalul Burlacu a ţinut stindardul sus cu o dublă pe final. Dinamo – CSU Suceava s-a terminat 31-22 şi “alb-roşii” urcau cel puţin pentru o zi pe poziţia secundă în clasamentul Ligii Naţionale. De partea cealaltă, formaţia suceveană, ajunsă la cea de-a 10-a înfrângere stagională, face din nou cunoştiinţă cu ultimul loc.

“Prima repriză a fost una echilibrată, am şi condus la un moment, dar Dinamo s-a desprins pe final la patru goluri şi a fost greu să revenim.,Dinamo a investit foarte mult în vara trecută în jucători şi diferenţa de valoare dintre cele două echipe s-a văzut”, a declarat antrenorul sucevean Răzvan Bernicu, după 22-31 cu Dinamo.

Dinamo Bucureşti: Irimuş, Makaria – Diaw (10 goluri), Băluţ (7), Chiruţ (3), Ragot (2), Manea (2), Vrankovic (2), Răpciugă (1), Asoltanei (1), Mironescu (1), Niţu (1) şi Mocanu (1).

CSU Suceava: Spiridon, Morocico – Burlacu (8 goluri), Târzioru (5), Gavrilovic (4), Petrea (2), Bursuc (2), Trifkovic (1), Popovici, Eros, Costea, Sandu, Davidovic, Preda, I. Tcaciuc şi Aldica.

 Rezultatele etapei a XVII-a:

HC Odorhei – Steaua Bucureşti 31-22

Dinamo Bucureşti – CSU Suceava 31-22

HC Vaslui – HCM Constanţa 25-25

Minaur Baia Mare – Stiinţa Bacău (aseară)

Potaissa Turda – Poli Timişoara (aseară)

Dunărea Călăraşi – CSM Bucureşti (aseară)

Pandurii Târgu Jiu a stat în această rundă.

 

In următoarea etapă, CSU Suceava primeşte sâmbătă, 14 februarie, vizita revelaţiei actualei ediţii de campionat, Dunărea Călăraşi. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Echipele calificate și programul optimilor de finală de la Cupa Mondială din Qatar 2022

Coreea de Sud și Elveția au completat vineri seara ultimele două locuri vacante în optimile …