Tuesday , April 23 2024

CSU Suceava a pierdut prima bătălie pentru promovarea în Liga Naţională

Echipa antrenată de Răzvan Bernicu a fost învinsă, cu scorul de 29-33 (15-16), în meciul disputat ieri, în sala LPS, în faţa principalei favorite la câştigarea seriei de est a Diviziei A, HC Dobrogea Sud Constanţa. Universitarii s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj doar în prima repriză. Cu 8 goluri, Gabi Burlacu a fost cel mai bun marcator din tabăra suceveană. Pe finalul meciului, dobrogenii s-au folosit de toate tertipurile pentru a-şi apropia victoria

Handbal 2 [800x600]

CSU Suceava a pierdut o primă bătălie pentru promovarea directă în Liga Naţională. Nu însă şi războiul în trei pe care îl poartă în acest sezon. Echipa lui Răzvan Bernicu a fost învinsă, cu scorul de 29-33, în meciul disputat ieri, pe teren propriu, în faţa principalei favorite la ocuparea locului întâi în seria de est, HC Dobrogea Sud Constanţa.

Cu un mare plus de experienţă de partea lor, dobrogenii au început mai bine întâlnirea din sala LPS, iar după primele cinci minute de joc tabela de marcaj indica 1-4. Trasoarele lui Gabi Burlacu şi contraatacurile lui Bursuc i-au readus însă repede pe universitari în joc, gazdele preluând conducerea cu 7-5 la jumătatea reprizei întâi, moment în care antrenorul sârb Djordje Cirkovic a solicitat time-out.

La reluarea jocului, pe fondul greşelilor de pasare a sucevenilor şi a marcajului om la om făcut la Burlacu, oaspeţii au marcat de cinci ori consecutiv, Cutura punctând pentru scorul de 7-10, în minutul 18. Mai mult, în ciuda unei duble inferiorităţi numerice, Toma şi compania au mărit diferenţa la patru goluri: 11-15. Finalul primei reprize a aparţinut gazdelor, care aveau să intre la pauză cu un handicap minim: 15-16.

In debutul părţii secunde, cele două formaţii au mers cap la cap până la golul de 18-19 marcat de Bursuc, în minutul 35. Din acel moment însă, echilibrul s-a rupt definitiv. CSU a pierdut numeroase mingi pe faza ofensivă, iar dobrogenii nu au refuzat asemenea cadouri, Vujadinovic mărind diferenţa la cinci goluri, scor 18-23. Minutul 47 a consemnat şi cel mai mare ecart de pe tabela de marcaj, după ce Rakcevic a punctat de pe pivot pentru 22-28.Universitarii au încercat să revină, dar s-au lovit fie de unele decizii controversate a brigăzii mureşene Nacu / Rucoi, delegată peste noapte, parcă cu dedicaţie, la meciul de la Suceava, fie de tertipurile jucătorilor constănţeni, care nu s-au sfiit să rupă tricourile adversarilor, să sară la gâtul arbitrilor la fiecare decizie împotriva lor sau să tragă copios de timp în fluierăturile spectatorilor. Ba mai mult, au fost cât pe ce să-i scoată dinţii lui Petrea la o incursiune a handbalistului sucevean, iar în ultimele minute Angelovski aproape că a dărămat cu piciorul masa oficială de la mijlocul terenului. Toate tolerate de arbitri, aceste gesturi nu au fost decât nişte dovezi de neamprostie din partea unor jucători care până nu demult reprezentau România în Liga Campionilor. Copiii Sucevei nu s-a dat la o parte, ba chiar s-au apropiat în două rânduri la trei goluri, la scorurile de 25-28 şi 26-29. Până acolo le-a fost. CSU – HC Dobrogea Sud s-a terminat 29-33, în primul derby al campionatului.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Spiridon, Manea – Burlacu (8 goluri), Bursuc (4 goluri), Olariu (4 goluri), Baican (4 goluri), Preda (3 goluri), Velea (2), Vele (1), Petrea (1), Costea (1), Aldica (1), Alexa şi Oprea.

HC Dobrogea Sud: Stănescu, Vasile, Bodnărescu – Cutura (7 goluri), Rakcevic (6 goluri), Buricea (5 goluri), Vujadinovic (4), Toma (4), Subţirică (4), Angelovschi (3), Munteanu, Săulescu, Pleşca şi Bologa.

Gabi Burlacu: “Eram singura echipă care puteam obţine puncte contra Constanţei”

Gabi Burlacu, capitanul şi totodată cel mai bun marcator al CSU-ului în meciul de ieri, a declarat că, odată ajunsă pe primul loc, formaţia constănţeană va fi detronată cu greu de acolo. “A fost un meci foarte greu şi cred că experienţa Constanţei şi-a spus până la urmă cuvântul, mai ales în repriza a doua, când am comis foarte multe greşeli. Am făcut totuşi un meci bun şi mergem încrezători la Bacău, să ne batem la victorie. In acest moment, nu cred că mai este cineva care să le pună probleme celor de la Constanţa. Eram singura echipă care puteam să obţinem puncte contra lor. Sperăm să ne luăm revanşa în meciul retur”, a spus internaţionalul român de tineret.

De partea cealaltă, căpitanul noii echipe a Constanţei, Laurenţiu Toma, a declarat la finalul meciului de ieri că “a fost un meci cu încărcătură şi mă bucur pentru victorie. Suceava este o echipă bună, care, alături de noi şi de Bacău, ar fi trebuit să fie în Liga Naţională”.

Intâlnirea de ieri dintre CSU Suceava şi HC Dobrogrea Sud Constanţa a fost precedată de un moment de reculegere în memoria fostului director al Liceului cu Program Sportiv, Dumitru Bernicu.

 Rezultatele etapei a III-a:

ACS Teleorman – Politehnica Iaşi 32-32

HC Buzău – CSU Târgovişte 37-20

Farul Constanţa – Cimentul Bicaz 52-24

GSIP Moreni – Stiinţa Bacău 20-37

LPS Piatra Neamţ – CS Vicov Bucovina 44-27

CSM II Bucureşti – Atletico Alexandria 36-38

CSU Suceava – HC Dobrogea Sud 29-33

In runda viitoare, CSU Suceava va avea parte de un nou derby pentru promovare. Va juca duminică, cu începere de la ora 12.00, pe terenul Stiinţei Bacău, o formaţie cu punctaj maxim după trei jocuri. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …