Tuesday , April 23 2024

CSU Suceava a pierdut la un gol meciul cu CSM Focșani

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a cedat marți, în sala „Lascăr Pană” din Baia Mare, în fața vrâncenilor, cu scorul de 27-28 (15-15), într-un meci din cadrul etapei a XIX-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin

CSU Suceava s-a întors fără nici un punct de la Baia Mare, după ce a pierdut la limită, la diferență de un gol, scor 27-28, meciul disputat marți, în sala „Lascăr Pană”, în fața celor de la CSM Focșani, în etapa a XIX-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin.

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a arătat determinare încă din startul întâlnirii, iar pe fondul unor intervenții bune avute de portarul Darius Makaria, conducea cu două goluri după primul sfert de oră, 8-6.

De partea cealaltă, vrâncenii, cu Hrimiuc și Miroiu în postura de principali marcatori, au răsturnat situația de pe tabelă la 15-13 în favoarea lor în minutul 27, dar studenții au egalat până la pauză la scorul de 15-15.

Universitarii au marcat primii în repriza secundă și au condus până în minutul 47, când Loic puncta pentru 23-22. CSM Focșani a replicat cu patru goluri consecutive prin care a luat un avans de 26-23 cu șapte minute rămase de disputat.

Formația suceveană a găsit forța să egaleze cu trei minute înainte de final, dar a ratat ultimele atacuri, iar vrâncenii, mai inspirați, au câștigat la limită, scor 28-27.

CSU Suceava: Makaria, Grigoraș – Kobzii (5 goluri), Balazs (4), Furak (3), Juverdianu (3), Păuneascu (3), Popia (2), Petrov (2), Loic (2), Lupu (2), Sadovyi (1), Manjic, Costea, Anton și Dascălu.

„Ambele echipe au făcut un meci palpitant, un meci din care noi meritam să câștigăm cel puțin un punct. Sper ca tinerii noștri jucători să învețe din greșelile comise pe final. Îi felicit și sper să aibă aceiași atitudine pe viitor”, a declarat antrenorul secund al CSU-ului, Bogdan Şoldănescu.

”Am venit la Baia Mare să câștigăm și am reușit, chiar dacă am avut un meci foarte greu. Vreau să felicit echipa din Suceava pentru că a luptat până la sfârșit. Meciul s-a decis pe final, când cred că am avut și noroc dar și experiența superioară a jucătorilor noștri a făcut să ducem meciul la bun sfârșit”, a declarat antrenorul echipei CSM Focșani, Dalibor Cutura.

Rezultatele etapei a XIX-a:

CSM Făgăraș – CSM Vaslui: 29-30

Steaua București – HC Buzău: 28-27

Poli Timișoara – CSM Bacău: 26-30

Minaur Baia Mare – CSM Botoșani: 25-23

CSU Suceava – CSM Focșani: 27-28

HC Dobrogea Sud – CSM București

Dinamo București – Potaissa Turda

CSM Reșița va sta în această rundă.

În următoarea etapă, programată joi, 1 aprilie, CSU Suceava se va deplasa la Sfântu Gheorghe pentru meciul cu Potaissa Turda.

La finalul sezonului, ultimele trei clasate vor retrograda direct în Divizia A. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …