Thursday , February 9 2023

CSU Suceava a pierdut la o diferență de cinci goluri în fieful Stelei

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a cedat miercuri seară, în sala din Chiajna, în fața finalistei Cupei României, cu scorul de 23-28, într-un meci contând pentru etapa a XXII-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin 

CSU Suceava a suferit o nouă înfrângere în Liga Zimbrilor la handbal masculin, după ce a pierdut miercuri seară, în fieful Stelei București, cu 23-28, într-un meci din cadrul etapei a XXII-a a seznului regulat.

Proaspăt finalistă a Cupei României, formația bucureșteană a început în forță jocul desfășurat în sala din Chiajna, s-a distanțat repede pe tabela de marcaj, intrând la pauză cu un avantaj de patru goluri, scor 13-9. Pe parcursul reprizei secunde, gazdele s-au distanțat și la opt lungimi, universitarii reducând diferența în ultimele minute la 23-28.

CSU Suceava: Erhan, Andrei – Costea (6 goluri), Golubovic (3), Burlacu (3), Ciubotariu (3), Tîrzioru (2), Lakovic (2), Petrea (2), Olariu (1), Sandu (1), Adomnicăi, Dragnea, Ionescu, Soldănescu și Baican.

“Mă bucur că am văzut o altă atitudine la jucătorii noștri. Am văzut dăruire pe teren și o evoluție bună mai ales în apărare, în fața unei echipe care cred că va termina campionatul pe un loc fruntaș. N-au mai apărut accidentări și sper să scoatem cât mai multe puncte din ultimele trei meciuri din sezonul regulat”,, a spus antrenorul Adi Chiruț.

Rezultatele etapei a XXII-a:

HC Buzău – CSM București 23-24

Minaur Baia Mare – CSM Bacău 31-28

HC Dobrogea Sud – Universitatea Cluj 36-24

Dunărea Călărași – CSM Focșani 30-25

Steaua București – CSU Suceava 28-23

Politehnica Timișoara – CSM Făgăraș 26-21

Dinamo București – Potaissa Turda (aseară)

Universitarii au rămas la București pentru a pregăti mult mai importantul meci de la Făgăraș, programat mâine, de la ora 18.00.

La finalul sezonului regulat, ultimele șase clasate vor intra în turneul play-out, unde nu vor mai conta punctele acumulate până atunci, ci vor primi un punctaj în funcție de loc, astfel că locul 9 va primi 5 puncte, locul 10 – 4 puncte, locul 11 – 3 puncte, locul 12 – două puncte, locul 13 – un punct, iar ultimul loc va rămâne cu 0 puncte. Ca și anul trecut, după turul și returul din play-off, ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 3 și 4 vor merge la turneul de baraj pentru menținere, iar primele două vor rămâne direct în Liga Zimbrilor. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Juniorul Suceava s-a clasat pe locul 4 la Brașov Indoor Cup

Grupa de 2011, pregătită de Ovidiu Vranău, a ratat de puțin podiumul, după ce a …