Friday , April 19 2024

CSU Suceava a pierdut fără drept de apel restanța cu Dinamo

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a cedat ieri, în sala „Lascăr Pană” din Baia Mare, în fața campioanei en-titre, cu scorul de 26-34, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a a Ligii Naționale la handbal masculin

CSU Suceava n-a reușit surpriza în fața lui Dinamo, echipa antrenată de Adrian Chiruț pierzând ieri, în sala „Lascăr Pană” din Baia Mare, în fața campioanei en-titre, cu scorul de 26-34, într-un meci restant din cadrul etapei a XVIII-a a Ligii Naționale.

Lideri autoritari în clasament, cu victorii pe linie de la startul actualului sezon, dinamoviștii au profitat din start de ratările din tabără suceveană, s-au distanțat încă din minutul 7 la scorul de 5-1, pentru ca la pauză să intre cu un avantaj de 17-10.

Răzvan Gavriloaia, suceveanul lui Dinamo, a rotunjit ecartul după pauză la 25-15, iranianul Mousavi a înscris pentru 31-19, iar în final „alb-roșii” s-au impus la o diferență de opt goluri, 34-26, scor stabilit la ultima fază de reușita lui Balazs.

CSU Suceava: Grigoraș, Makaria – Popia (5 goluri), Juverdianu (5), Balazs (5), Furak (4), Loic (2), Petrov (2), Sadovyi (1), Lupu (1), Dascălu (1), Kobzii, Costea, Oancea, Păunescu și Anton.

Dinamo: Heidarirad, Missaoui, Lazăr – Gavriloaia (5), Bannour (5), Szasz (4), Asoltanei (4), Hanțaru (3), Humet (3), Hebo (3), Mousavi (3), Botea (2), Negru (1), Kuduz (1), Savenco și Dima.

„Am început jocul ezitant, le-am permis dinamoviștilor să se distanțeze pe tabela de marcaj încă din startul partidei, iar apoi e dificil să remontezi când ai în față echipa campioană. Oricum, știam că va fi greu să rezistăm, iar noi am jucat și cu gândul la confruntarea de marți, când vom întâlni un adversar mai abordabil. Veneam după o pauză competițională lungă, de o lună și jumătate, așa că am ales să dau minute tuturor jucătorilor, astfel încât să abordăm cu un tonus bun duelul cu CSM Focșani”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț.

Astăzi, cu începere de la ora 13.00, în aceiași sala „Lascăr Pană” din Baia Mare, CSU Suceava va întâlni CSM Focșani, într-un joc contând pentru etapa a XIX-a.

Programul etapei a XIX-a:

CSM Făgăraș – CSM Vaslui: 29-30

Steaua București – HC Buzău: 28-27

CSU Suceava – CSM Focșani

Poli Timișoara – CSM Bacău

Minaur Baia Mare – CSM Botoșani

HC Dobrogea Sud – CSM București

Dinamo București – Potaissa Turda

CSM Reșița va sta în această rundă.

La finalul sezonului, ultimele trei clasate vor retrograda direct în Divizia A. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …