Friday , April 19 2024

CSU Suceava a jucat de la egal la egal cu Steaua, la debutul în Liga Națională

Cele două formații au remizat, scor 24-24, în meciul disputat marți, la Sfântu Gheorghe, în etapa inaugurală a sezonului regular. Cu șase goluri, Pavel Loic a fost cel mai bun marcator din tabăra universitarilor

CSU Suceava a jucat de la egal la egal cu Steaua la debutul în Liga Națională la handbal masculin, cele două formații remizând, scor 24-24, în meciul disputat marți, la Sfântu Gheorghe, în runda inaugurală a sezonului regular.

Trupa antrenată de Adrian Chiruț și Iulian Andrei a început fără trac întâlnirea, iar pe fondul a trei aruncări de la 7 metri irosite de “militari”, conducea la jumătatea primei reprizei cu scorul de 6-5, în urma unui gol semnat de Loic, cel mai bun marcator din tabără suceveană în meciul de marți.

Steaua a întors scorul la 10-8 în favoarea sa, în minutul 23, cu o “aeriană” a estonianului Johannson, dar universitarii au revenit pe tabelă după un time-out și au intrat la pauză în avantaj, 12-11, după o pătrundere transformată în gol de Balazs Botond.
secretarasite

Cele două formații au lăsat garda jos în repriza secundă. CSU Suceava a marcat prima după pauză, dar veteranul Mihalcea a întors din nou scorul, la 20-17 în favoarea bucureștenilor, în minutul 46, moment în care Adrian Chiruț a cerut time-out.

A urmat o cursă a universitarilor după egalare, obținută în minutul 54, când turcul Nalbantoglu a înscris pentru 22-22 cu un trasor de la nouă metri.

Cu două minute rămase din joc, Makaria a parat o aruncare de la 7 metri, în fața lui Grbovic, Loic a înscris la penultima fază, iar CSU Suceava – Steaua s-a terminat 24-24, o adevărată infuzie de moral pentru universitari, care revin astăzi, pe teren, pentru meciul cu CSM Făgăraș, programat de la ora 16.00.

CSU Suceava: Makaria, Grigoraș, Duman – Loic (6), Popia (4), Tofănel (4), Nalbantoglu (4), Balazs (4), Oancea (1), Câmpan (1), Furak, Pintilei, Sadovyi, Fodorean, Manjic și Dascălu. Antrenori: Adrian Chiruț și Iulian Andrei.

Rezultatele primei etape:

Minaur Baia Mare – CSM Vaslui 28-23

CSM Reșița – CSM Focșani 15-22

Dunărea Călărași – HC Buzău 20-21

Steaua București – CSU Suceava 24-24

HC Dobrogea Sud – CSM Bacău (aseară)

Poli Timișoara – Potaissa Turda (aseară)

CSM Făgăraș – Dinamo București (aseară)

CSM București – CSM Botoșani (aseară)

N Programul etapei a II-a:

CSM Bacău – Dunărea Călărași

CSM Botoșani – HC Dobrogea Sud

CSM Vaslui – Poli Timișoara

HC Buzău – Minaur Baia Mare

CSU Suceava – CSM Făgăraș

Potaissa Turda – Steaua București

CSM Focșani – Dinamo București

CSM Reșița – CSM București

La finalul sezonului regulat, primele opt clasate se vor califica în play-off, în vreme ce ultimele opt clasate vor juca în play-out, de unde vor retrograda direct patru echipe. (Dănuț CHIDOVEŢ)
secretarasite

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …