Friday , March 29 2024

CSU Suceava a încheiat turul cu o înfrângere clară la Focșani

Măcinată de accidentări, echipa condusă de Adrian Chiruț a cedat miercuri seară, în Vrancea, cu scorul de 20-32, într-un meci din etapa a XIII-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin 

CSU Suceava a încheiat turul sezonului regulat din Liga Zimbrilor la handbal masculin cu o înfrângere categorică. Mă­cinată de accidentări, echipa condusă de Adi Chiruț și Iulian Andrei a cedat miercuri seară, pe terenul celor de la CSM Focșani la o diferență de 12 goluri, scor final 20-32. În absența lui Burlacu, Petrea, Olariu și Lakovic din formula de start și cu Tîrzioru, ieșit accidentat încă din prima repriză, echipa antrenată de Adi Chiruț și Iulian Andrei a rezistat în Vrancea până în minutul 20, când tabela indica 6-5. Pe fondul ratărilor universitarilor, care au mai punctat o singură dată până la pauză, gazdele au intrat la cabine cu un avantaj de șase lungimi, scor 12-6. Trupa lui Sandu Iacob și-a continuat galopul de sănătate în partea secundă, reușind până în minutul 45 să mărească diferența la 12 goluri, ecart păstrat până la final.

CSU Suceava: Erhan, Duman, Andrei – Lupu (4 goluri), Ciubotariu (3 goluri), Oancea (3 goluri), Adomnicăi (2 goluri), Costea (2 goluri), Alupoaiei (2 goluri), Sandu (2), Tîrzioru (1), Ionescu (1), Baican, Siamatas și Şoldănescu.

“Ne așteptam la un meci foarte greu din cauza numeroaselor accidentări pe care le aveam în lot. Am mizat pe ju­cători de la echi­­pa a doua și pe cei care au evo­luat mai puțin în acest sezon și vreau să-i felicit pentru că au fă­cut tot posibilul să țină ritmul cu adversarii mult mai experimen­tați. Sper să reu­șim să recuperăm cât mai mulți dintre accidentați în pauza de iarnă”, a declarat Adi Chiruț.

“Am câștigat la o diferență confortabilă și datorită faptului că echipa din Suceava nu și-a putut folosi cei mai buni jucători pe care-i are în acest moment și pentru noi acest lucru a constituit un avantaj. Asta nu știrbește, însă, cu nimic concentrarea ți dorința pe care le-am arătat în acest meci”, a recunoscut antrenorul focșănenilor, Sandu Iacob.

Rezultatele etapei a XIII-a:

CSM București – Politehnica Timișoara 22-20

Potaissa Turda – HC Dobrogea Sud 29-26

Universitatea Cluj – Steaua București 25-37

CSM Focșani – CSU Suceava 32-20

Dinamo București – Minaur Baia Mare (aseară)

CSM Bacău – CSM Făgăraș (aseară)

HC Buzău – Dunărea Călărași (aseară)

CSU Suceava va încheia anul competițional miercurea viitoare, cu un meci pe terenul grupării CSM București.  (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …