Thursday , April 25 2024

CSU  Suceava a început cu o înfrângere turneul de la Cluj

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a pierdut marți dimineață, în sala „Horia Demian”, în fața celor de la CSM Vaslui, cu scorul de 22-24 (10-11), în prologul etapei a XXI-a a Ligii Naționale la handbal masculin. Universitarii au condus la patru goluri după primul sfert de oră de joc

CSU din Suceava a început turneul de la Cluj cu o înfrângere, echipa antrenată de Adrian Chiruț pierzând marți dimineață, în fața celor de la CSM Vaslui, cu scorul de 22-24, în meciul de deschidere al etapei a XXI-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin.

Universitarii au început în forță întâlnirea din Sala „Horia Demian”, iar după primul sfert de oră de la fluierul de start, conduceau la patru goluri pe tabelă, după ce Balasz marca pentru scorul de 9-5.

Au urmat însă zece minute în care formația suceveană n-a mai reușit să înscrie, fapt ce le-a permis vasluienilor să egaleze la 9, prin rusul Kasatkin, și chiar să intre la pauză cu un avantaj de un gol, scor 11-10.

Penalizată de arbitri, în debutul reprizei secunde, cu trei eliminări temporare, trupa lui Adi Chiruț s-a văzut condusă în minutul 43 la o diferență de cinci goluri, după ce ex-universitarul Florin Acatrinei, cel mai bun marcator al meciului, puncta pentru 18-13.

CSU din Suceava s-a apropiat apoi la două goluri, dar CSM Vaslui a gestionat bine finalul de meci și s-a impus cu 24-22.

CSU din Suceava: Grigoraș, Makaria – Popia (7 goluri), Petrov (3), Sadovyi (2), Furak (2), Kobzii (2), Lupu (2), Loic (1), Păunescu (1), Anton (1), Balasz (1), Juverdianu, Costea, Oancea și Manjic.

„Ne așteptam la un astfel de meci de luptă, între două echipe cu niște apărări foarte tari. Am înțeles ce aveam de făcut în defensivă, dar am ratat foarte mult și am pierdut foarte multe mingi în atac, iar acolo s-a făcut diferența pe tabelă. Dacă băgăm mingea în poartă, trebuia să avem un avantaj de patru-cinci goluri încă de la pauză”, a declarat antrenorul sucevean Adrian Chiruț la finalul meciului cu Vaslui.

În următoarea rundă a turneului de la Cluj, trupa antrenată de Adrian Chiruț va întâlni joi, de la ora 15.45, formația HC Buzău.

La finalul sezonului, ultimele trei clasate vor retrograda direct în Divizia A. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Alex NICODIM)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …