Sunday , January 29 2023

CSU Suceava a avut 13 handbalişti la primul antrenament din această vară

Handbal - program [800x600]

Pe lângă jucătorii din vechea gardă, la reunirea lotului sucevean s-au mai prezentat Cristi Bursuc (Potaissa Turda), Maxim Beleaev (Stiinţa II Bacău), Iulian Alexa (Extrem Baia Mare) şi Teodor Roban.u “Sperăm să-l readucem şi pe Soldănescu, chiar şi sub formă de împrumut. Vreau ca până săptămâna viitoare, când plecăm în cantonament să ne definitivăm lotul”, a precizat antrenorul Răzvan Bernicu. Echipa suceveană va debuta în viitoarea ediţie a Ligii Naţionale pe data de 30 august, contra vicecampioanei Stiinţa Bacău  

Componenţii echipei locale de handbal au demarat ieri pregătirile pentru viitorul sezon al Ligii Naţionale. La apelul dat de antrenorul Răzvan Bernicu, pe terenul de la Universitate, au răspuns prezent un număr de 13 jucători. Nouă sunt din vechea gardă, este vorba de Andrei Spiridon, Cristi Tcaciuc, Răzvan Dumitraş, Ion Tcaciuc, Mihai Sandu, Andrei Olariu, Gabriel Burlacu, Alin Petrea şi Adi Târzioru. Alţi doi handbalişti au revenit la Suceava după o pauză de un an, e vorba de interul Teodor Roban şi de coordonatorul Cristi Bursuc, ultimul evoluând în ultimul an la Potaissa Turda. La primul antrenament au fost mai fost prezenţi basarabeanul Maxim Beleaev, o extremă dreaptă de 22 de ani care a jucat pentru Stiinţa II Bacău, şi Iulian Alexa, un centru de17 ani care în ultimele trei sezoane a ieşit tot de atâtea ori campion naţional de juniori cu formaţia Extrem Baia Mare.
Negociază cu patru jucători de nivelul Ligii Naţionale
Răzvan Bernicu a precizat că oficialii clubului sucevean mai poartă negocieri cu alţi patru jucători cu experinţă la nivelul Ligii Naţionale, printre care şi pivotul Bogdan Soldănescu. “Mai suntem în discuţii cu câţiva jucători. După cum v-am mai spus avem nevoie de întăriri în special pe linia de 9 metri. Soldănescu mai are contract cu HCM Constanţa pe încă un an. Sperăm să găsim o soluţie să-l readucem la noi, chiar şi sub formă de împrumut. Vreau ca până săptămâna viitoare, când plecăm în cantonament să ne definitivăm lotul. Optim ar fi să avem 18 jucători la dispoziţie”, a declarat antrenorul CSU-ului.
Incep campionatul pe teren propriu, contra vicecampioanei Stiinţa Bacău
Federaţia Română de Handbal a stabilit ieri programul meciurilor din cadrul ediţiei 2014/2015 a Ligii Naţionale de handbal masculin. Conform tragerii la sorţi, echipa locală CSU Suceava va debuta în noul sezon pe data de 30 august, în faţa propriilor suporteri, contra vicecampioanei Stiinţa Bacău. O săptâmână mai târziu, “studenţii” se vor deplasa pe terenul celor de la CSM Bucureşti, iar în etapa a III-a vor sta ca urmare a faptului că HC Argeş Piteşti nu s-a înscris în campionat. “La fel ca în sezonul trecut, în prima etapă întâlnim Bacăul. Acum nu ştiu dacă băcăuanii vor mai accepta să vină în august la Memorialul <<Mihai Mironiuc>>. Nu pot să spun că programul este greu sau uşor. Oricum trebuie să jucăm cu toate echipele. Important e că jucăm în Liga Naţională”, a precizat Bernicu.
Programul echipei sucevene în viitoarea ediţie de campionat:
Prima etapă:
CSU Suceava – Stiinţa Bacău
Etapa a II-a:
CSM Bucureşti – CSU Suceava
Etapa a III-a:
CSU Suceava va sta.
Etapa a IV-a:
CSU Suceava – Dinamo Bucureşti
Etapa a V-a:
CSM Călăraşi – CSU Suceava
Etapa a VI-a:
CSU Suceava – Minaur Baia Mare
Etapa a VII-a:
Potaissa Turda – CSU Suceava
Etapa a VIII-a:
CSU Suceava – HC Vaslui
Etapa a IX-a:
HC Odorhei – CSU Suceava
Etapa a X-a:
CSU Suceava – Pandurii Târgu Jiu
Etapa a XI-a:
Steaua Bucureşti – CSU Suceava
Etapa a XII-a:
CSU Suceava – HCM Constanţa
Etapa a XIII-a:
Politehnica Timişoara – CSU Suceava

La finalul sezonului, ocupanta locului 13 va re-trograda în Divizia A, în vreme ce formaţiile clasate pe locurile 11 şi 12 vor merge la baraj. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Căpitanul echipei de futsal de la Fălticeni a debutat la naționala U19 a României

 Alexandru Pintilie a evoluat în cele două meciuri amicale disputate de România U19 în compania …