Thursday , April 25 2024

CSU din Suceava este la 60 de minute distanță de o calificare istorică în final-four-ul Cupei României

Pentru asta, universitarii trebuie să treacă de Minaur Baia Mare, formație pe care o înfruntă sâmbătă, de la ora 17.00, în sala “Dumitru Bernicu”, în sferturile de finală ale competiției

CSU din Suceava este la 60 de minute distanță de o calificare istorică în final-four-ul Cupei României la handbal masculin.

Pentru asta, universitarii trebuie să treacă de Minaur Baia Mare, formație pe care o înfruntă sâmbătă, de la ora 17.00, în sala “Dumitru Bernicu”, într-un meci din cadrul sferturilor de finală.

“Pe hârtie, Minaur pare favorită, dar cred că, prin jocul nostru etalat în acest an, nu mai putem fi considerați outsideri în fața niciunui adversar. Ne așteptăm la un meci strâns, în care forma și deciziile de moment vor da câștigătoarea. Ne dorim foarte mult să ajungem în final-four, mai ales că jucăm în fața suporterilor noștri, care sunt sigur că vor umble sala sâmbătă”, a declarat antrenorul secund Bogdan Şoldănescu.

Universitarii au pierdut la limită ambele meciuri de campionat disputate în compania băimărenilor, iar acum vor revanșa. “Trebuie să ne luăm o revanșă după cele două înfrângeri la un gol suferite în campionat.  Sper să fac un nou meci mare, cu ajutorul echipei și în special al apărării. Sper să profităm de forma noastră bună de moment. Mai mult ca sigur, sala va fi plină, iar acesta va fi unul dintre atuurile noastre”, a spus portarul Darius Makaria.

“Întâlnim o echipă puternică, dar vom da totul pentru calificare”, a adăugat interul Pavel Loic.

CSU din Suceava nu va putea miza la meciul de sâmbătă pe Daniel Stanciuc și Cătălin Zarițchi, cei doi fiind plecați la o acțiune a echipei naționale de tineret a României.

Celelalte trei sferturi de finală ale Cupei României vor avea loc la sfârșitul lunii aprilie, după următorul program: Dinamo București – CSM Focșani, CSM Bacău – HC Dobrogea Sud Constanța și Universitatea Cluj – Steaua București.

În precedentele tururi ale competiției, CSU din Suceava a eliminat CSU Galați (scor 42-29) și CS Medgidia (34-25), în vreme ce Minaur Baia Mare a trecut de CSM Sighișoara (45-32). (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …