Wednesday , April 24 2024

CSU din Suceava a scăpat matematic de retrogradarea directă

Handbaliștii suceveni și-au asigurat locul 12, ce duce la barajul de menținere în Liga Națională în urma rezultatelor înregistrate în penultima etapă. Fără presiunea rezultatului, universitarii au pierdut cu scorul de 25-30 (11-13), meciul disputat aseară în fața celor de la Minaur Baia Mare

CSU din Suceava s-a salvat matematic de la retrogradarea directă în urma rezultatelor înregistrate în cursul zilei de luni în penultima etapă a Ligii Naționale.

Fără presiunea rezultatului, după ce contracandidata la ocuparea locului 12, CSM Făgăraș pierduse în prealabil în fața Stelei, echipa antrenată de Adrian Chiruț, Iulian Andrei și Bogdan Şoldănescu a pierdut aseară, în fața celor de la Minaur Baia Mare, cu scorul de 25-30, într-un meci disputat în Sala Rapid din București.

Pe fondul lipsei de eficență din atac, formația suceveană s-a văzut condusă la o diferență de șapte goluri în minutul 22, când Buzle, cel mai bun marcator de pe teren ducea scorul la 12-5 pentru Minaur.

Universitarii au redus din diferență pe finalul primei reprize, când au înscris de cinci ori consecutiv în poarta băimărenilor și au intrat la cabine cu un handicap de 11-13.

După pauză, sârbul Skrobic i-a distanțat pe maramureșeni la 18-13, dar trupa lui Chiruț s-a apropiat din nou la două lungimi prin golul de 17-19 marcat de G. Mihalcea.

Minaur a punctat însă de șapte ori în ultimele zece minute de joc și s-a impus în final în fața CSU-ului cu scorul de 30-25.

CSU din Suceava: Makaria, Duman – Popia (4 goluri), Stanciuc (3), Mihalcea (2), Petrov (2), Furak (2), Juverdianu (2), Loic (2), Păunescu (2), Anton (2), Sadovyi (1), Lupu (1), Oancea (1), Balazs (1) și Dascălu.

În perioada 17-19 mai, la Turda, CSU din Suceava va evolua la barajul pentru menținerea/promovarea pe prima scenă, alături de CSM Bacău, CSU Pitești și Universitatea Cluj.

 

N Rezultatele penultimei etape:

CSM Bacău – CSM Reșița: 39-29

CSM Făgăraș – Steaua București: 19-29

CSM Botoșani –  CSM Focșani: 25-32

CSM Vaslui – HC Dobrogea Sud: 32-33

HC Buzău – CSM București: 30-26

CSU din Suceava – Minaur Baia Mare: 25-30

Dinamo București – Poli Timișoara (aseară)

Potaissa Turda a stat în această rundă.

În ultima etapă a sezonului, CSU din Suceava va întâlni astăzi, de la ora 15.45, în sala Dinamo, formația Poli Timișoara.

CSM Făgăraș, CSM Reșița și CSM Botoșani sunt echipele care vor retrograda la finalul sezonului în Divizia A. În schimb, în urma turneului final, au promovat direct în Liga Națională formațiile Szejke Odorheiu Secuiesc și CSM Alexandria.

N Şi-au aflat adversarul din primul tur al Cupei României

 

Federația Română de Handbal a stabilit duminică, printr-o tragere la sorți online, programul meciurilor din primul tur al Cupei României la handbal masculin.

Astfel, CSU din Suceava va debuta în competiție cu un meci în fața divizionarei secunde CSU Politehnica II Timișoara, programat în data de 24 mai, la București.

„Pentru echipa noastră va fi ultima competiție oficială din acest sezon. Nu ne-am propus un obiectiv legat de Cupa României, dar vom merge să ne jucăm șansele și să vedem cât de departe putem ajunge”, a declarat antrenorul Adi Chiruț.

N Programul meciurilor din primul tur:

CSM Bacău – CSM Reșița

Politehnica Iași – HC Buzău

ACS Odorheiu Secuiesc – CSM Vaslui

CSU Târgu Jiu – CSM Sighișoara

CSU din Suceava – Poli II Timișoara

Poli Timișoara – CSU Pitești

Steaua București – CSU Cluj-Napoca

CSM Botoșani – Universitatea Craiova

CSM Medgidia – CSM Făgăraș

CSM Ploiești – CSM Focșani

CSM Alexandria – CSM Oradea

Dinamo București, Potaissa Turda, Minaur Baia Mare, HC Dobrogea Sud Constanța și CSM București sunt calificate direct în turul doi al Cupei României, acolo unde CSU din Suceava poate întâlni învigătoarea meciului dintre Steaua București și CSU Cluj-Napoca. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …

One comment

  1. La fotbal ,in mod rusinos pentru administaratia publica judeteana Suceava CE NU SE IMPLICA NICI IN SPORT , suntem in liga a treia iar LA HNDBAL REUSIM MACAR SA NE MENTINEM IN LIGA I DATORITA CONDUCERII UNIVERSITATII SUCEVENE PENTRU CARE AVEM TOT RESPECTUL !!!