Thursday , April 25 2024

CSU din Suceava a pierdut la două goluri în fața Potaissei Turda

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a cedat joi, în fața ardelenilor, cu scorul de 30-32, într-un meci disputat la Sfântu Gheorghe, în deschiderea etapei a XX-a din Liga Națională la handbal masculin

CSU din Suceava a pierdut la o diferență de două goluri, scor 30-32, meciul disputat joi, în Sala “Sepsi” din Sfântu Gheorghe, în fața celor de la Potaissa Turda, în deschiderea etapei a XX-a din Liga Națională la handbal masculin.

Trupa antrenată de Adrian Chiruț a început curajos, iar după un sfert de oră de la fluierul de start Costea i-a distanțat pe universitari la două goluri, scor 8-6.

Potaissa a preluat apoi conducerea jocului și a intrat la pauză în avantaj, scor 17-14.

Ardelenii au continuat să se distanțeze pe tabelă în repriza secundă, când condus și la șapte goluri diferență, 23-16.

Echipa suceveană a revenit pe final, s-a apropiat la două goluri, dar n-a reușit să întoarcă soarta celor trei puncte.

CSU din Suceava a mizat în meciul cu Potaissa Turda pe următorii jucători: Balazs – 5 goluri, Sadovyi, Furak și Costea – câte 4 goluri, Kobzii – 3 goluri, Stanciuc, Oancea, Lupu și Juverdianu – câte 2 goluri, Manjic și Petrov – câte un gol, Dascălu, Anton, Păunescu, Grigoraș și Makaria.

”Ne-a lipsit experiența, am început rău repriza a doua, la care s-au adăugat prostiile de pe final de joc. Deși am avut poartă și apărare foarte bune, am suferit în atac la relația unu la unu cu goalkeeperul advers. Per total, a fost un meci bun, cu o echipă foarte bine cotată în Liga Națională și asta ne dă speranță pentru următorul turneu și pentru îndeplinirea obiectivului”, a declarat antrenorul principal al Clubului Sportiv Universitar din Suceava, Adrian Chiruț.

”Probabil că meciul precedent cu Dinamo și-a pus amprenta asupra jucătorilor, au avut un consum mare de energie și eu zic că e normal să nu se mai poată mobiliza la același nivel. Important este că am luat punctele”, a spus, la rândul său, antrenorul Potaissei Turda, Horațiu Gal.

În următorul turneu, programat în perioada 6-11 aprilie, la Cluj, CSU din Suceava va întâlni formațiile CSM Vaslui, HC Buzău, CSM Bacău și CSM Botoșani. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …