Saturday , May 8 2021

CSU din Suceava a pierdut dramatic meciul cu HC Dobrogea Sud

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a fost învinsă de constănțeni, printr-un gol încasat cu cinci secunde înainte de final, scor 21-22, într-un meci disputat miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul etapei a 27-a a Ligii Naționale la handbal masculin

CSU din Suceava a pierdut în mod dramatic, printr-un gol încasat cu cinci secunde înainte de final, scor 21-22, meciul disputat miercuri, în Sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca, în fața celor de la HC Dobrogea Sud, în cadrul etapei a 27-a a Ligii Naționale la handbal masculin.

Condusă în debutul jocului la o diferență de patru goluri, echipa antrenată de Adrian Chiruț a egalat la 7-7 și chiar a preluat conducerea pe tabelă în minutul 25, când Furak a marcat pentru scorul de 9-8.

Finalul primei reprize a aparținut însă grupării constănțene, care, deși a părut că sărbătorește încă victoria de marți cu Dinamo, a intrat la pauză în avantaj: 11-10.

Cu brazilianul Rocha Chiuffa în postura de principal marcator, HC Dobrogea Sud s-a desprins în două rânduri la două goluri pe tabelă în repriza secundă, ultima oară în minutul 52 al întâlnirii, la scorul de 20-18.

Universitarii au găsit forța să egaleze de două ori, la 20-20 și 21-21, prin Manjic și Sadovyi, dar au lăsat senzația că le este frică să treacă în avantaj, iar asta i-a costat.

Deși se afla în inferioritate, fără portar pe teren, formația constănțeană a marcat golul victoriei cu cinci secunde rămase din joc, printr-o „aeriană” finalizată de Şandru.

Popia a aruncat apoi în disperare de la centru, dar mingea a fost oprită de un adversar, iar HC Dobrogea Sud Constanța – CSU din Suceava s-a terminat 22-21.

CSU din Suceava: Makaria, Grigoraș – Popia (5 goluri), Furak (4), Petrov (3), Manjic (3), Sadovyi (2), Juverdianu (1), Kobzii (1), Loic (1), Anton (1), Balazs, Lupu, Oancea, Păunescu și Dascălu. Antrenori: Adrian Chiruț, Iulian Andrei și Bogdan Şoldănescu.

Rezultatele etapei a XXVII-a:

HC Buzău – CSM Botoșani: 29-25

CSM Vaslui – CSM Reșița: 37-33

CSU din Suceava – HC Dobrogea Sud: 21-22

CSM Făgăraș – Minaur Baia Mare: 23-28

Potaissa Turda – CSM București (aseară)

CSM Bacău – CSM Focșani (aseară)

Steaua București – Poli Timișoara (aseară).

Dinamo București a stat în această rundă.

În ultimul turneul din cadrul actualului sezon al Ligii Naționale, programat în perioada 8-11 mai, la București, CSU din Suceava va întâlni Minaur Baia Mare și Politehnica Timișoara.

La finalul sezonului, ultimele trei clasate vor retrograda direct în Divizia A. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Simona Halep l-a adus din nou ca antrenor pe Daniel Dobre

Imediat dupa ce a “oficializat” despartirea de Artemon Apostu-Efremov, Simona Halep a anuntat cooptarea unui …