Saturday , April 20 2024

CSU din Suceava a pierdut dramatic meciul cu HC Dobrogea Sud

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a fost învinsă de constănțeni, printr-un gol încasat cu cinci secunde înainte de final, scor 21-22, într-un meci disputat miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul etapei a 27-a a Ligii Naționale la handbal masculin

CSU din Suceava a pierdut în mod dramatic, printr-un gol încasat cu cinci secunde înainte de final, scor 21-22, meciul disputat miercuri, în Sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca, în fața celor de la HC Dobrogea Sud, în cadrul etapei a 27-a a Ligii Naționale la handbal masculin.

Condusă în debutul jocului la o diferență de patru goluri, echipa antrenată de Adrian Chiruț a egalat la 7-7 și chiar a preluat conducerea pe tabelă în minutul 25, când Furak a marcat pentru scorul de 9-8.

Finalul primei reprize a aparținut însă grupării constănțene, care, deși a părut că sărbătorește încă victoria de marți cu Dinamo, a intrat la pauză în avantaj: 11-10.

Cu brazilianul Rocha Chiuffa în postura de principal marcator, HC Dobrogea Sud s-a desprins în două rânduri la două goluri pe tabelă în repriza secundă, ultima oară în minutul 52 al întâlnirii, la scorul de 20-18.

Universitarii au găsit forța să egaleze de două ori, la 20-20 și 21-21, prin Manjic și Sadovyi, dar au lăsat senzația că le este frică să treacă în avantaj, iar asta i-a costat.

Deși se afla în inferioritate, fără portar pe teren, formația constănțeană a marcat golul victoriei cu cinci secunde rămase din joc, printr-o „aeriană” finalizată de Şandru.

Popia a aruncat apoi în disperare de la centru, dar mingea a fost oprită de un adversar, iar HC Dobrogea Sud Constanța – CSU din Suceava s-a terminat 22-21.

CSU din Suceava: Makaria, Grigoraș – Popia (5 goluri), Furak (4), Petrov (3), Manjic (3), Sadovyi (2), Juverdianu (1), Kobzii (1), Loic (1), Anton (1), Balazs, Lupu, Oancea, Păunescu și Dascălu. Antrenori: Adrian Chiruț, Iulian Andrei și Bogdan Şoldănescu.

Rezultatele etapei a XXVII-a:

HC Buzău – CSM Botoșani: 29-25

CSM Vaslui – CSM Reșița: 37-33

CSU din Suceava – HC Dobrogea Sud: 21-22

CSM Făgăraș – Minaur Baia Mare: 23-28

Potaissa Turda – CSM București (aseară)

CSM Bacău – CSM Focșani (aseară)

Steaua București – Poli Timișoara (aseară).

Dinamo București a stat în această rundă.

În ultimul turneul din cadrul actualului sezon al Ligii Naționale, programat în perioada 8-11 mai, la București, CSU din Suceava va întâlni Minaur Baia Mare și Politehnica Timișoara.

La finalul sezonului, ultimele trei clasate vor retrograda direct în Divizia A. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …