Thursday , April 18 2024

CSU din Suceava a obținut o victorie entuziasmantă la Bacău

Echipa antrenată de Petru Ghervan s-a impus duminică, pe terenul celor de la CSM Bacău, cu scorul de 35-28, după ce la pauză a condus la o diferență de 12 goluri n portarul Ştefan Grigoraș a fost omul meciului

CSU din Suceava a câștigat de o manieră entuziasmantă, cu scorul de 35-28, meciul pe care l-a disputat duminică, pe terenul celor de la CSM Bacău, în cadrul etapei a XVI-a a Ligii Naționale la handbal masculin.

Ştefan Grigoraș a parat trei aruncări de la 7 metri în debutul meciului și a închis efectiv poarta între minutele 8 și 23, perioadă în care universitarii au luat un avantaj incredibil pe tabela de marcaj: 12-2. Fără replică din partea băcăuanilor, care au făcut cea mai proastă repriză din actuala ediție de campionat, echipa antrenată de Petru Ghervan, Bogdan Şoldănescu și Iulian Andrei a revenit la cabine cu un avantaj de 12 goluri, scor 17-5.

În repriza secundă s-a jucat cu garda jos, iar reușitele au curs în ambele porți. Formația băcăuană s-a apropiat în trei rânduri la nouă goluri, dar oaspeții au refăcut de fiecare dată ecartul de la pauză, ultima oară în minutul 56, când tânărul Zarițchi puncta pentru 34-22. Gazdele au mai redus din diferență în secvențele de final, iar CSM Bacău – CSU din Suceava s-a terminat 28-35.

CSU din Suceava: Grigoraș, Makaria, Duman – Balazs (7 goluri), Stanciuc (5), Zarițchi (4), Kbiliashvili (4), Dascălu (3), Tîrzioru (3), Ştefan (3), Furak (2), Loic (2), Bologa (1), Urda (1), Lupu și Szasz.

Rezultatele etapei a XVII-a:

CSM București – Poli Timișoara: 29-22

CSM Bacău – CSU din Suceava: 28-35

Steaua București – HC Dobrogea Sud (aseară)

HC Buzău – Universitatea Cluj (aseară)

Minaur Baia Mare – CSM Vaslui (aseară)

Potaissa Turda – CSM Focșani (aseară)

Dinamo București – CSM Alexandria (amânat)

În runda viitoare, CSU din Suceava va primi sâmbătă, în Sala “Dumitru Bernicu”, vizita celor de la CSM București.

La finalul sezonului ultimele două clasate vor retrograda direct în Divizia A, iar ocupantele locurilor 11 și 12 vor participa la barajul pentru menținerea în Liga Națională. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Ultimele bilete la Jocurile Olimpice de la Paris au fost puse azi în vânzare

Ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris au fost puse în vânzare …