Friday , April 19 2024

CSU din Suceava a luat o imensă gură de oxigen în cursa pentru menținerea în Liga Națională

Echipa antrenată de Petru Ghervan s-a impus, cu scorul de 29-21, în meciul disputat duminică seară, pe teren propriu, în fața Universității Cluj.

CSU din Suceava a luat o imensă gură de oxigen în cursa pentru menținerea în Liga Națională la handbal masculin, după ce a câștigat duminică seară, în sala “Dumitru Bernicu”, în fața Universității Cluj, cu scorul de 29-21, într-un meci din prima etapă a returului.

Cu portarul Ştefan Grigoraș în zi de grație, echipa antrenată de Petru Ghervan a început în forță întâlnirea cu penultima clasată, iar după primele 18 de joc conducea pe tabelă de marcaj la o diferență de șapte goluri, scor 11-4.

Gruparea ardeleană s-a apropiat pe finalul primei reprize la 14-13, dar pauza a fost de bun augur pentru Tîrzioru și compania, care s-au desprins până în minutul 51 la 27-16.

CSU din Suceava – Universitatea Cluj s-a terminat 29-21, iar “alb-albaștrii” bifează a patra victorie din acest sezon.

CSU din Suceava: Grigoraș, Makaria – Tîrzioru (7 goluri), Stanciuc (6), Roșu (5), Anton (4), Furak (3), Dascălu (1), Lupu (1), Kbilashvili (1), Bologa, Ştefan, Juverdianu, Szasz, Kutahya și Urdă.

Rezultatele etapei a XIV-a:

HC Dobrogea Sud – CSM București: 25-20

CSM Bacău – Steaua București: 27-30

CSU din Suceava – Universitatea Cluj: 29-21

CSM Alexandria – HC Buzău: 20-20

CSM Vaslui – Potaissa Turda (joi)

CSM Focșani – Politehnica Timișoara (vineri)

Minaur Baia Mare – Dinamo București (sâmbătă).

În runda viitoare, ultima programată în acest an în Liga Națională, echipa suceveană va juca miercuri, de la ora 18.00, pe terenul celor de la Minaur Baia Mare.

La finalul sezonul ultimele două clasate vor retrograda direct în Divizia A, în vreme ce ocupantele locurilor 11 și 12 vor evolua la barajul pentru menținerea în Liga Națională. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …