Thursday , April 25 2024

CSU din Suceava a învins CSM Botoșani și a urcat două locuri în Liga Națională

Echipa antrenată de Adrian Chiruț s-a impus duminică seară în Sala „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, în fața botoșănenilor, cu scorul de 24-19 (9-10), într-un meci contând pentru etapa a XXIV-a

CSU din Suceava a părăsit zona locurilor retrogradabile din Liga Națională la handbal masculin, după ce a câștigat duminică seară, în Sala „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, în fața celor de la CS Magnum Botoșani, cu scorul de 24-19, într-un meci din cadrul etapei a XXIV-a.

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a făcut o primă repriză slabă, iar pe fondul reușitelor foștilor universitari Lăzurcă, Adomnicăi și Lakovic, formația botoșăneană, fără victorie în actualul sezon, a intrat la pauză în avantaj: 10-9.

CSU a început mai bine repriza secundă, iar după primele zece minute de la reluarea jocului conducea la trei goluri pe tabelă, după ce Popia punca pentru 16-13., Au urmat însă patru reușite consecutive ale botoșănenilor, care au revenit astfel în avantaj în minutul 50.

Ultimele zece minute le-au aparținut totuși sucevenilor, care s-au impus în final cu scorul de 24-19 și au urcat pe locul 11.

CSU din Suceava: Makaria, Grigoraș – Juverdianu (7 goluri), Popia (4), Păunescu (3), Balazs (3), Furak (2), Petrov (1), Kobzii (1), Loic (1), Lupu (1), Dascălu (1), Sadovyi, Costea, Stanciuc și Anton.

Programul etapei a XXIV-a:

CSM Focșani – Minaur Baia Mare: 27-21

CSM București – CSM Făgăraș: 36-27

CSM Reșița – Dinamo București: 25-41

HC Buzău – CSM Vaslui: 27-20

HC Dobrogea Sud – Steaua București: 26-22

CSM Botoșani – CSU din Suceava: 19-24

CSM Bacău – Potaissa Turda (aseară).

Următorul turneu este programat tot la Cluj, în perioada 18-20 aprilie.

La finalul sezonului, ultimele trei clasate vor retrograda direct în Divizia A. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …