Saturday , April 20 2024

CSU din Suceava a început pregătirile pentru viitorul sezon

La primul antrenament, sub comanda lui Petru Ghervan s-au prezentat 16 jucători, alți șapte fiind învoiți

CSU din Suceava este prima echipă din Liga Zimbrilor care a început pregătirile de vară.

La primul antrenament, programat miercuri după-amiază, în sala “Dumitru Bernicu”, sub comanda tehnicienilor Petru Ghervan și Bogdan Şoldănescu s-au prezentat 16 jucători, alți șapte fiind învoiți din diverse motive.

În următoarele două săptămâni, universitarii se vor pregăti în localitate, după care o parte din lot va pleca în Polonia, pentru Campionatul European Universitar.

“Suntem optimi din punct de vedere al sănătății, iar mai departe vom vedea, cum ar fi cântarul și alte lucruri cu care o luăm de la capăt în fiecare început de sezon. Lotul prezent la reunire este incomplet, și asta pentru că lipsesc cei patru juniori care sunt la lotul național și care se vor întoarce duminică seară. Dintre cei care au învoire se numără Răzvan Gavriloaia, care avea un bilet cumpărat dinainte, și Irakli Kbilashvili, care între timp s-a căsătorit și a rămas să obțină viză și pentru soția sa, lucru cu care am fost de acord pentru a nu mai perturba ulterior pregătirea”, a spus antrenorul principal Petru Ghervan.

Universitarii au făcut în această vară trei achiziții. Este vorba despre portarul Paul Simulescu, extrema stânga Csog Vencel, și extrema dreapta Răzvan Gavriloaia.

În schimb, au plecat șase jucători: Alin Roșu, Ştefan Grigoraș, Andrei Duman, Robert Furak, Alexandru Juverdianu și Cemal Kutahya.

După Campionatele Europene Universitare din Polonia, pentru CSU din Suceava va urma un turneu la Baia Mare, pe 5 și 6 august, o dublă cu CSM Bacău, pe 12 și 13 august, și un amical la Focșani, pe 19 august.

CSU din Suceava va debuta în viitorul sezon al Ligii Zimbrilor pe data de 27 august, cu o deplasare pe terenul celor de la Minaur Baia Mare. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …