Wednesday , April 24 2024

CSU din Suceava a devenit campioană națională cu echipa de juniori II

Handbaliștii pregătiți de Vasile Boca și Ioan Tcaciuc și-au adjudecat titlul după ce s-au impus duminică, în mare finală, în fața echipei Liceului “Liviu Rebreanu” din Turda, cu scorul de 39-20 (17-7)

CSU din Suceava a devenit campioană națională la handbal cu echipa de juniori II. Trupa condusă de Vasile Boca și Ioan Tcaciuc și-a adjudecat titlul după ce s-a impus duminică, în mare finală, în fața echipei Liceului “Liviu Rebreanu” din Turda, cu scorul de 39-20 (17-7).

Până în ultimul act, “alb-albaștrii” au învins pe rând în faza grupelor formațiile Fortuna București (scor 42-32), CSM București (36-26) și CSM Focșani (31-18), pentru ca în semifinale să treacă de CSŞ 2 Baia Mare (46-19).

Pe lângă trofeul de campioană, gruparea suceveană a câștigat și două dintre premiile individuale prin Dragoș Padovei, desemnat cel mai bun portar, și Daniel Stanciuc, ales cel mai bun jucător al turneului final de la Cluj.

“Suntem extrem de fericiți și mândri pentru tot ceea ce am realizat în acest sezon. Acest proiect a luat naștere în anul 2013, la inițiativa domnului profesor Petru Ghervan. Titlul național al juniorilor II, câștigat autoritar, este rezultatul celor opt ani în care acești băieți au trudit enorm, s-au dedicat sportului, formându-și adevărate caractere de luptători. Au crezut în visurile lor, și-au dorit cu ardoare să ajungă adevărați performeri, să reprezinte cu mândrie orașul Suceava și România în marile competiții. Munca asiduă, perseverența și disciplina ne-au făcut ca din 2014 încoace, la această generație 2004-2005, să pierdem doar două jocuri, o finală cu Medgidia, în 2015 și o semifinală cu Vâlcea, în 2017.

Anul acesta ne-am propus să câștigăm titlul, nu oricum, ci fără să pierdem vreo una dintre reprizele jucate, obiectiv asumat și realizat clar de către băieți. Titlurile naționale câștigate la Juniori III, în 2019 și la Juniori II, în prezent, au fost obținute doar cu victorii pe linie. Deși aparent nu pare, a fost un campionat extrem de greu, pauza din pandemie cauzându-ne și multe probleme medicale, iar aici vreau să subliniez rolul determinant al kinetoterapeutului Mihai Vornicu, un profesionist desăvârșit, care i-a ajutat enorm pe copii.

Începând din sezonul următor intenționăm să jucăm cu această generație și in Divizia A, ceea ce le va conferi băieților un număr mai mare de jocuri la un nivel superior, pe lângă campionatul juniorilor I, acolo unde ne vom propune noi obiective de performanță. În numele întregului colectiv vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut de-a lungul acestor frumoși ani, părinților copiilor, conducerii Clubului Sportiv Universitar, precum și partenerilor noștri care ne-au fost alături în realizarea performanțelor: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Inspectoratul școlar Județean Suceava, Universitatea <<Ştefan cel Mare>> Suceava și Primăria Suceava‘’, a declarat antrenorul Vasile Boca pentru pagina de facebook a clubului universitar.

CSU din Suceava s-a bazat în ultimul sezon pe următorul lot de jucători: Dragoș Padovei, Florin Sîrghie, Ştefan Leonte, Daniel Stanciuc, Alexandru Reuț, Bogdan Niculaie, Adi Hreceniuc, Codrin Radu, Emilian Huțuleac, Eric Moldoveanu, Ştefan Armanu, Sorin Grigore, Claudiu Stejar, Cătălin Zarițchi, Alex Focșăneanu, Matei Tancău și Rareș Florescu. Antrenori: Vasile Boca și Ioan Tcaciuc. Coordonator: Petru Ghervan. Kinetoterapeut: Mihai Vornicu. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …