Friday , March 29 2024

CSU a pierdut la Timișoara și a încheiat turul pe locul 9

Echipa suceveană a cedat marți seară, pe terenul Politehnicii Timișoara, cu scorul de 25-33 (12-16). Cu 9 goluri, Preda a fost cel mai bun marcator din tabăra universitarilor. “E o înfrângere prea dură. Am ratat prea mult în începuturile de repriză și acolo s-a făcut diferența”, consideră antrenorul Adrian Chiruț

KODAK Digital Still Camera


CSU Suceava a încheiat turul Ligii Naționale de handbal masculin cu o înfrângere, a opta de la startul actualului sezon. Echipa antrenată de Adi Chiruț și Iulian Andrei a pierdut meciul disputat marți seară, pe terenul formației Poli Timișoara, cu scorul de 25-33. Cu trei aruncări de la șapte metri ratate în debutul întâlnirii, universitarii au marcat primul gol abia în minutul 11, când Puljizovic a punctat pentru scorul de 4-1.

Fără replică din partea oas­­­­peților, bănățenii au controlat fără probleme jocul în prima repriza și au intrat la vestiare cu un avantaj de patru goluri: 16-12. Chiar dacă în partea secundă a fost mai inspirată la finalizare,și a avut în extrema Preda, cel mai bun marcator, cu nouă goluri, formația suceveană nu s-a putut apropia pe tabela de marcaj. Mai mult, în ultimele șapte minute de joc, în sala Constantin Jude a existat o singură echipă pe teren, cea a Politehnicii Timișoara, care s-a impus în cele din urmă la o diferență de opt goluri, scor 33-25.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Duman – Preda (9 goluri), Ciubotariu (4), C. Bursuc (3), Burlacu (3), Mitrea (3), Puljizovic (1), Sipka (1), Polocoșer (1), I. Tcaciuc, Soldănescu, Baican, Olariu și Costea.

”Este o înfrângere prea dură. Poate am pus prea multă presiune pe băieți înaintea meciului. Nici nu știu de ce s-a jucat așa. Au contat bineînțeles și ratările. Am ratat prea mult în începuturile de repriză și acolo s-a făcut diferența. Plus greșelile tehnice, acestea din cauza poate a dorinței prea mari de a câștiga. Timișoara are șanse foarte mari de a ajunge în play-off. Se vede că e o echipă bine legată”, a declarat antrenorul Adi Chiruț, după eșecul cu Timișoara.

Milosevic: “Mi-a fost teamă de acest meci”

De cealaltă parte, antrenorul bănățenilor, Pero Milosevic, a măr­turisit că a avut emoții înaintea partidei cu CSU Suceava. “Nu a fost o victorie fără probleme. Personal, mi-a fost teamă de acest meci. Veneam după meciul de cupe euro­pene, de unde am revenit du­­­minică foarte obosiți. Luni am făcut un antrenament de recuperare și puțină tactic. Îi respectăm foarte mult pe cei de la Suceava, pentru că au câș­tigat la Călărași și în deplasare, Dinamo i-a învins doar în ultimele secunde. Îi respec­tăm pentru că au luptat mult, dar cred că am controlat meciul din pri­mul minut, și în atac, și în apărare. Am făcut unele greșeli care sunt normale. Sunt bucuros cum am reacționat după deplasarea lungă și meciul prost făcut în Slovenia. Am jucat bine în apărare, în atac am făcut lucruri bune, am și greșit, dar la final, e un rezultat bun. Am terminat turul și parcursul european. Am avut și ghinion, meritam să avem încă 10 puncte. Am avut și ghinioane, puncte pierdute în ultimele secunde, și probleme extra-sportive”, a spus antrenorul lui Poli Timișoara. In prima rundă din retur, CSU Suceava va evolua sâmbătă seară, de la ora 18.00, pe terenul ultimei clasate, CSM Făgăraș. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …