Thursday , December 7 2023

CSM Călăraşi vrea să cumpere locul Universităţii Suceava în Liga Naţională

Universitatea

Gruparea din Bărăgan s-a interesat de modalităţile prin care poate prelua, contra cost, locul echipei sucevene în viitorul sezon al Ligii Naţionale. “O decizie în acest sens va fi luată la întâlnirea pe care domnul rector Valentin Popa o are programată cu domnul primar Lungu şi cu domnul Nechifor. Cei din conducere îşi doresc însă să continuăm în Liga Naţională, cu toate riscurile de imagine care le implică participarea pe prima scenă”, a spus managerul Petru Ghervan

CS Universitatea Suceava a ajuns în situaţia de a-şi ceda contra cost locul în viitorul sezon al Ligii Naţionale de handbal masculin, prima gruparea care şi-a manifestat intenţia de a evolua pe prima scenă în locul echipei sucevene fiind divizionara secundă CSM Cărălaşi.
Managerul “studenţilor”, Petru Ghervan, nu a negat negocierile dintre cele două cluburi, precizând însă că Universitatea va da curs ofertei venite dinspre Bărăgan, doar cu acceput tuturor factorilor de decizie din Consiliul de Administraţie al grupării sucevene. “Sunt discuţii cu cei de la Călăraşi, o decizie în acest sens urmând să fie luată după întâlnirea pe care domnul rector Valentin Popa o are programată cu domnul primar Lungu şi cu domnul Nechifor”, a spus Petru Ghervan.
Oficialul clubului sucevean a precizat că, personal, ar fi de acord ca Universitatea să renunţe la locul din Liga Naţională şi să o ia de la capăt în Divizia A. “Eu personal aş opta pentru eşalonul secund, cu un nou proiect pe patru-cinci ani. Cei din conducere îşi doresc însă să continuăm în Liga Naţională, cu toate riscurile de imagine care le implică parti-ciparea pe prima scenă cu actualul lot de jucători, iar cel mai înverşunat în acest sens pot spune că domnul rector Valentin Popa. Situaţia se va lămuri în următoarele două săptămâni, în această perioadă urmând să se clarifice şi componenţa lotului de jucători cu care vom aborda viitorul sezon”, a spus managerul Petru Ghervan.
Până la stabilirea eşalonului în care vor evolua din toamnă, handbaliştii suceveni şi vor continua pregătirile în localitate, urmând ca la finalul săptămânii viitoare să participe la un turneu de pregătire organizat de HC Vaslui şi la care şi-au mai anunţat prezenţa Dinamo Bucureşti şi basarabenii de la Olympus Chişinău. Viitorul sezon al Ligii Naţionale va debuta pe data de 15 septembrie. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

CSU Suceava are trei handbaliști convocați în lotul lărgit al României pentru Campionatul European

Este vorba de portarul Darius Makaria (foto), extrema stânga Vencel Csog și centrul Balazs Botond …