Saturday , April 20 2024

CSM Bucuresti castiga finala Ligii Campionilor, dupa lovituri de la 7 metri

CSM

CSM Bucuresti a devenit noua campioana a Europei la handbal feminin, dupa o finala de poveste cu ETO Gyor, 25-25 dupa terminarea partidei si apoi 4-1 la executarea loviturilor de la 7 metri.

Prima parte a fost una extrem de echilibrata, in care s-au marcat putine goluri si practic cele doua echipe au mers cap la cap.

Portarita Jelena Grubisic a fost din nou eroina in poarta cu interventiile sale, dar cea mai buna jucatoare a fost de departe Bella Gullden, cu cele 9 goluri marcate pana la pauza. Practic, suedeza a facut ce a vrut pe teren, apararea lui Gyor fiind de fiecare data depasita.

In timpul primei reprize, e demn de remarcat faptul ca Gullden devenise golghetera Ligii Campionilor, matematic, ea avand nevoie, inainte de meci, de doar 4 goluri pentru a face acest lucru.

S-a terminat 13-12 pentru CSM la pauza, dupa un ultim gol marcat la 12-12 de la 7 metri, de, evident, Isabelle Gullden.

Partea secunda a fost in mare parte asemanatoare cu prima, cu CSM si Gyor care au semanat cu doi boxeri in ultima runda, lovind decisiv cand au ocazia.

Scorul a fost strans pana in ultima clipa, cand la 21-21 Gyor a primit un 7 metri decisiv, pe care Gorbicz l-a executat asa cum trebuia in fata braziliencei Pessoa.

Dramatismul a fost nebun pana la final, pentru ca Torstensson a egalat cu un sut fabulos de la 9 metri. Era 22-22 si se mergea in prelungiri.

Si pentru ca nebunia sa continue, fanii de la Budapesta au primit, dupa primele 2 reprize de prelungiri, si lovituri de la 7 metri, pentru ca CSM a egalat incredibil pe final, de la 23-25 la 25-25, dupa un 7 metri executat cu sange rece de Gullden.

Loviturile au fost si ele dramatice, Gullden, Martin, Rodrigues si Bradeanu marcand pentru noi, Pessoa fiind o mare eroina, aparand 2 lovituri incredibile.

A fost 4-1 asadar, CSM aducand Liga Campionilor in Romania pentru prima data dupa 52 de ani. Trebuie remarcat ca este prima finala din istoria Ligii care se termina la lovituri de la 7 metri.

Marcatoarele fetelor noastre au fost: Gullden 14, Torstensson 3, Manea 3, Martin 3, Rodrigues 1, Varzaru 1.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …