Tuesday , April 23 2024

CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului și-au aflat programul din play-off-ul Diviziei Naționale de rugby

Conform tragerii la sorți de ieri, CSM Bucovina va disputa trei meciuri în deplasare și două acasă, în timp ce RC Gura Humorului are trei jocuri pe teren propriu și două în deplasare. Partida directă dintre cele două echipe sucevene este programată în data de 20 aprilie, pe stadionul Tineretului din Gura Humorului

Federația Română de Rugby a stabilit ieri programul meciurilor din cadrul play-off-ului Diviziei Naționale de seniori – ediția 2018 / 2019.

CSM Bucovina Suceava a avut ghinion la tragerea la sorți efectuată ieri, trupa antrenată de Marius Colțuneac fiind nevoită să joace trei meciuri în deplasare, la Bârlad, Petroșani și Gura Humorului, și doar două acasă, cu RC Grivița și CS Năvodari. Ceva mai norocoasă a fost RC Gura Humorului, formația condusă de Andrei Varvaroi, Ştefăniță Rusu și Mihai Coca urmând să dispute trei partide din turneul play-off pe teren propriu, cu Ştiința Petroșani, CS Năvodari și CSM Bucovina Suceava, și numai două în deplasare, cu RC Bârlad și RC Grivița.

Derbyul județean dintre RC Gura Humorului și CSM Bucovina Suceava se va disputa pe data de 20 aprilie, pe stadionul Tineretului.

“Se putea să avem parte de un program mai bun la tragerea la sorți, în sensul să jucăm trei meciuri acasă și două afară. Este totuși bine că jucăm acasă cu Grivița și Năvodari, iar una dintre deplasări este aici în județ, la Gura Humorului. Sper să facem o figură frumoasă în play-off și să ne calificăm în semifinale. Pentru asta avem nevoie de cel puțin două victorii”, a declarat antrenorul Bucovinei, Marius Colțuneac.

Reveniți în câteva zile în sala de forță, rugbyștii de la CSM Bucovina Suceava vor începe antrenamentele în aer liber abia pe 4 februarie.

De partea cealaltă, humorenii n-au avut emoții la tragerea la sorți de ieri, fiind mulțumiți de faptul că vor juca trei meciuri pe teren propriu. “Nu am avut nicio emoție la această tragere, întrucât noi ne-am îndeplinit obiectivul odată cu accederea în play-off, unde fiecare meci e un bonus. Varianta cu trei meciuri acasă și două în deplasare este cea mai bună pentru noi”, a spus managerul-jucător Ştefăniță Rusu.

Trupa condusă de Andrei Varvaroi, Ştefăniță Rusu și Mihai Coca a reluat luni antrenamentele, iar în luna martie are programat un cantonament în localitate, prilej cu care la Gura Humorului vor veni mai mulți antrenori de la echipa engleză Oundle RFC, în baza unui parteneriat între CSŞ Gura Humorului și sponsorul DHL România.

Programul meciurilor din play-off:

Prima etapă (30 martie):

CS Gura Humorului – Ştiința Petroșani

CS Năvodari – RC Grivița

RC Bârlad – Bucovina Suceava

Etapa a II-a (6 aprilie):

Ştiința Petroșani – Bucovina Suceava

RC Grivița – RC Bârlad

CS Gura Humorului – CS Năvodari

Etapa a III-a (13 aprilie):

CS Năvodari – Ştiința Petroșani

RC Bârlad – CS Gura Humorului

Bucovina Suceava – RC Grivița

Etapa a IV-a (20 aprilie):

Ştiința Petroșani – RC Grivița

RC Gura Humorului – Bucovina Suceava

CS Năvodari – RC Bârlad

Ultima etapă (27 aprilie):

RC Bârlad – Ştiința Petroșani

Bucovina Suceava – CS Năvodari

RC Grivița – RC Gura Humorului

Desfășurată într-un nou format, ediția de campionat 2018-2019 a reunit la start echipele din Divizia A și Divizia Naționala de Seniori, care au fost împărțite în două grupe geografice: Centru-Nord și Centru-Sud. În urma meciurilor disputate în toamnă, CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului au ocupat locurile 2, respectiv 3 în clasamentul Grupei Centru-Nord (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

 

Vezi si

Novak Djokovic a fost ales Sportivul Anului 2023 la gala Premiilor Laureus. Lista câștigătorilor

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost ales sportivul anului în cadrul celei …