Friday , April 19 2024

CSM Bucovina Suceava a rămas fără sponsori

Intrunită pe parcursul acestei săptămâni, Adunarea Generală a sponsorilor echipei locale de rugby a decis să-și retragă sprijinul financiar din cauza neînțelegerilor cu antrenorul Marius Colțuneac și directorul CSM Suceava, Vasilică Băițan

CSM Bucovina Suceava a primit o lovitură grea cu doar trei săptămâni înainte de startul play-off-ului Diviziei Naționale de rugby. Intrunită miercuri, Adunarea Generală a sponsorilor a decis să retragă sprijinul financiar acordat echipei din cauza neînțelegerilor cu antrenorul Marius Colțuneac și directorul clubului CSM Suceava, Vasilică Băițan. “Am încercat în nenumărate rânduri să ne întâlnim cu aceștia, să stabilim un proiect pentru anul 2019 și să stabilim pași pe care echipa urmează să-I parcurgă în play-off-ul campionatului. Menționăm faptul că, anul trecut, prin susținerea sponsorilor, echipa s-a pregătit centralizat, timp de șapte zile, la Mălini. Tot cu aportul sponsorilor, au fost aduși jucători experimentați, care au contribuit decisiv la calificarea echipei în play-off. Tot noi, am încercat pe cât posibil să asigurăm transportul, cazarea și masa jucătorilor la un standard decent”, se arată într-un comunicat al Adunării Generale a sponsorilor, formată din AC Mobile, Expert Optic, Cris Thermo Confort și prietenii.

N Conducerea CSM Suceava n-a fost în stare să accesez toți banii alocați de Primărie

Anul trecut, CSM Suceava a reușit să acceseze doar 170.000 de lei din bugetul de 300.000 de lei alocat de Primărie, adică puțin peste jumătate. “Banii alocați de Primăria Suceava în anul calendaristic 2018, au fost împărțiți după dorința directorului CSM Suceava, Vasilică Băițan și a antrenorului Marius Colțuneac, noi neavând niciun cuvânt de spus la nicio tranșă de bani”, acuză sponsorii echipei de rugby.

CSM Bucovina Suceava ar fi trebuit să se reunească pe 4 februarie, doar că, la primul antrenament s-au prezentat doar trei jucători. “Le dorim jucătorilor succes în acest play-off, iar rezultatele să fie cele dorite de ei. Cu părere de rău, susținem că, la CSM Suceava, atât directorul clubului cât și antrenorul nu doresc și nu știu să armonizeze realizarea performanței sportivei. Lipsa preocupării pentru pregătirea șI creșterea jucătorilor suceveni, tratamentul discriminatoriu aplicat sportivilor, precum și lipsa de respect față de valorile incontestabile ale rugby-ului sucevean nu sunt în beneficiu sportului. Noi, sponsorii, ne dorim formarea unei echipe responsabile din punct de vedere tehnic și managerial, alături de care să aducem CSM Suceava acolo unde-i este locul, în SuperLigă”, se mai arată în comunicatul sponsorilor.

In prima etapă din play-off-ul Diviziei Naționale, CSM Bucovina Suceava ar trebui să evolueze, pe 30 martie, în deplasare, la Bârlad. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …

One comment

  1. Gigi popinciuc

    Ar trebui sa plece Baitan nu are ca cauta acolo si primaria sa dea la timp banii promisi . Sponsorii au plecat pt ca s-au saturat cate piedici li s-au pus .Suntem vai de mama noastra !!!!! Da banii lunar sa fie platiti baietii si apoi cereti rezultate . Pe stomacul gol nu faci nimic .