Saturday , April 20 2024

CSM Bucovina a pierdut si ultimul meci disputat acasa

N rugbi[tii suceveni au fost `nvin[i s=mb\t\, cu scorul de 15-29 (10-15), de forma]ia Universitatea Cluj, `ntr-un meci cont=nd pentru ultima etap\ a turneului play-out n punctele echipei antrenate de Constantin Vlad au fost semnate de Iacobu]\ si Palamariu, c=te un eseu [i Conache, ultimul bif=nd un dropgol [i o transformare

Echipa local\ de rugby CSM Bucovina a pierdut [i ultima partid\ disputat\ `n acest an `n fa]a propriilor suporteri. ~n ultima etap\ din cadrul turneului play-out al Diviziei Na]ionale, echipa sucevean\ a fost `nvins\ s=mb\t\, cu scorul de 15-29, de gruparea Universitatea Cluj.

Afla]i `n lupta pentru ocuparea locului secund `n clasament, cel care asigura participarea `n viitorul sezon la Super Ligii Na]ionale, ardelenii au `nceput `n for]\ meciul de la “Unirea” [i dup\ primele 20 de minute ale jocului conduceau deja cu scorul de 10-0, `n urma a dou\ eseuri marcate de Boar [i Curc\.

Trupa lui Constantin Vlad a redus din diferen]\ printr-un dropgol spectaculos marcat de Tiberiu Conache, iar p=n\ `n minutul 30 au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, gra]ie unui eseu semnat de Iacobu]\ [i transformat de acelasi Conache, scor 10-10. Oaspe]ii au intrat `ns\ cu un avantaj de cinci puncte la pauz\, dup\ ce Voicu a culcat balonul `n terenul de ]int\ sucevean pe finalul reprizei, urc=nd scorul la 15-10 `n favoarea Universit\]ii.

Repriza secund\ a fost dominat\ de o manier\ categoric\ de c\tre clujeni, care s-au distan]at `nc\ din primele minute la 29-10, `n urma a dou\ `ncerc\ri semnate de Ionescu [i Cabuz, ambele fiind transformate de pe con de S\uan. De partea cealalt\, sucevenii au avut o ultim\ tres\rire de orgoliu cu cinci minute `nainte de fluierul final, c=nd Palamariu a culcat pentru a doua oar\ mingea `n suprafa]a de ]int\ a oaspe]ilor [i a `nchis tabela la 29-15 `n favoarea oaspe]ilor.

La finalul meciului, antrenorul Constantin Vlad a recunoscut superioritatea ardelenilor, preciz=nd sec c\ “asta e valoarea noastra [i `n acest moment at=t putem. Au fost mai buni ca noi”.

CSM Bucovina a `nceput partida de s=mb\t\ cu urm\toarea formula de joc: Suceava: Nasciuc, Iacobu]\ Opariuc, Flutur, Oprea, Conache, Cre]uleac, Nichiforiuc (cpt), Constantineanu, Preutescu, Pentiuc, }urcanu, Zup, Varvaroi, Palamariu. Antrenor: Constantin Vlad.

Retrogradat\ matematic de pe prima scen\ a rugbyului rom=nesc, dup\ o prezen]\ constant\ de 11 sezoane, echipa sucevean\ `[i va `ncheia socotelile cu actualul sezon pe data de 2 octombrie, odat\ cu meciul restant pe care `l va disputa pe terenul celor de la CSM Bucure[ti, liderul incontestabil al turneului play-out.

~n edi]ia viitoare de campionat CSM Bucovina va evolua `n cel de-al doilea e[alon valoric al ]\rii, al\turi de grup\rile: Politehnica Ia[i, RC B=rlad, {tiin]a Petro[ani, Stejarul Buz\u, Siromex Baia Mare, Olimpia Bucure[ti [i Sportul Studen]esc. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …