Friday , April 19 2024

Croatia elimina Danemarca dupa o loterie nebuna a penaltiurilor la Cupa Mondiala

Croatia s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de fotbal, dupa executarea loviturilor de departajare, scor 1-1 la finalul primelor 120 de minute, apoi 3-2 la o loterie nebuna a penaltiurilor in fata Danemarcei.

croatia-danemarca

La loviturile de departajare au marcat Kjaer si Krohn-Deli pentru danezi, in timp ce croatii au punctat prin Kramaric, Modric, cel care ratase in minutul 116 un penalti si Rakitici, omul decisiv de la FC Barcelona.

Subasic a fost eroul Croatiei cu 3 penaltiuri aparate, practic omul cel mai important al acestei optimi de finale, mai inspirat decat Kasper Schmeichel, care a aparat si el 2 lovituri la ruleta ruseasca.

Doar primele 4 minute din primele 90 au fost cu adevarat interesante si demne de privit.

Danemarca a inceput in forta cu gol in minutul 2, marcat de Jorgensen, dupa o balbaiala in careul croat, ulterior unei aruncari de la margine care s-a transformat intr-un veritabil corner. Delaney l-a ajutat mult pe Jorgensen, practic i-a pasat decisiv, iar sutul ultimului l-a pacalit pe Subasic, balonul din mana ajungand in plasa.

Doar doua minute s-au bucurat danezii, caci Croatia avea sa egaleze in minutul 4, sut Mandzukic din careul mic fara emotii, dupa ce mingea a ajuns norocos la varful lui Juve printr-o deviere de la Delaney.

Nimic nu a putut schimba scorul final dupa primele 90 de minute, nici macar ocazia lui Martin Braithwaite nu a mai putut schimba cursul jocului.

Iar minutele de prelungire nu aveau cum sa schimbe acest mod de a juca, impresia fiind ca practic din minutul 4 cele doua echipe au asteptat loviturile de departajare.

In minutul 116, un penalti primit de Croatia dupa un fault clar la Rebic in postura de ultim aparator, iar toata lumea o vedea pe echipa ex-iugoslava mai departe, cand Luka Modrici mai avea cativa pasi pana sa execute.

Totusi, Kasper Schmeichel, cu tatal sau Peter Schmeichel in tribune, a ghicit coltul, croatul a tras slab oricum si a salvat situatia, ducand partida spre penaltiuri.

Danezii au ratat de trei ori, croatii doar de doua ori. De remarcat portarii ambelor echipe, care au avut o prestatie de exceptie la loviturile de la 11 metri.

Croatia merge in sferturi si va da peste gazda Rusia.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …