Thursday , March 28 2024

Cristina Neagu, desemnata cea mai buna jucatoare de handbal din lume

Jucatoarea romana de handbal Cristina Neagu a fost desemnata joi seara cea mai buna handbalista a lumii, in 2015, in timp ce Paula Ungureanu este cel mai bun portar al anului trecut.

cristina neagu

Jucatoarea muntenegrenilor de la Buducnost a primit cel mai mare numar de puncte in urma voturilor cumulative ale celor 19 membri ai juriului international de jurnalisti de handbal din 17 tari si ale vizitatorilor site-ului Handball-planet.com, 84.

Pe locurile doi si trei s-au situat norvegiencele Nora Mork (52 de puncte) si Heidi Loke (49 de puncte), castigatoarea din 2011, 2013 si 2014.

Anul 2015 a fost unul senzational pentru Neagu, care a castigat Liga Campionilor cu Buducnost si a fost golghetera competitiei. Apoi, in luna decembrie, a castigat medalia de bronz cu nationala Romaniei la Campionatul Mondial din Danemarca, fiind totodata desemnata cea mai buna jucatoare si reusind de asemenea sa devina golgheterul turneului. Nu in ultimul rand, FRH a desemnat-o cea mai buna handbalista din Romania.

Totodata, Paula Ungureanu face parte din echipa perfecta a anului 2015, cum a fost votata pe Handball-planet.com, portarul de la HCM Baia Mare facand la randul sau un turneu final foarte bun.

Cristina Neagu urmeaza sa ia o decizie privind viitorul la echipa de club – daca va continua in Muntenegru sau va alege una dintre celelalte trei oferte pe care le are.

Jucatoarea de 27 de ani evolueaza la Buducnost din 2013, pana atunci jucand in tara noastra pentru Rulmentul Brasov si Oltchim Rm. Valcea.

“Suntem in plina forta cu negocierile, dar preferam sa anuntam la momentul potrivit sau atunci cand se vor finaliza”, a spus Bogdan Vasiliu, presedintele CSM Bucuresti, citat de Dolce Sport.

La sfarsitul anului trecut, au aparut informatiile privind ofertele pe care le are handbalista din Romania: rusii de la Rostov-Don, castigatoarea campionatului intern, al treilea cel mai puternic din Europa, i-au oferit Cristinei un contract de 300.000 de euro pe an, adica 25.000 de euro pe luna.

Suma este una pe care foarte putini fotbalisti din Liga 1 o pot pretinde si este peste salariul pe care il are la actuala formatie, Buducnost. Contractul sau, de 170.000 de euro anual, expira in vara. De asemenea, CSM Bucuresti ii ofera 250.000 de euro pe an, iar ungurii de la Gyor 220.000 de euro pe an.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …