Tuesday , April 23 2024

Cristiano Ronaldo, desemnat cel mai bun fotbalist al secolului XXI

Portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Juventus Torino, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al secolului XXI, cu ocazia galei Globe Soccer Awards desfasurata la Dubai, informeaza agentia EFE. Starul lusitan i-a devansat in cadrul votului pe argentinianul Lionel Messi, brazilianul Ronaldinho si egipteanul Mohamed Salah.

Cu aceeasi ocazie, spaniolul Pep Guardiola (Manchester City) a primit titlul de cel mai bun antrenor al secolului XXI, iar Real Madrid a fost ales cel mai bun club al secolului, in timp ce Iker Casillas, fostul portar al nationalei Spaniei si al lui Real Madrid, si fundasul Gerard Pique (FC Barcelona) au primit recunoasteri speciale pentru succesele obtinute pe parcursul carierelor lor.

Prezent la ceremonia gazduita de luxosul Hotel Armani din Dubai, Cristiano Ronaldo a primit cu emotie trofeul oferit de organizatori. “Acest premiu este foarte important pentru mine. A fi nominalizat alaturi de mari fotbalisti este o onoare. Acest lucru ma motiveaza si mai mult. Este uimitor ca multi copii vor sa fie ca mine, sa aiba aceeasi tunsoare. Vreau sa-i vad in intreaga lume facand atmosfera atunci cand inscriu un gol”, a spus portughezul, care isi doreste o revenire cat mai rapida a fanilor in tribune, la fel ca si ceilalti participanti la gala.

“Este plictisitor sa joci fara public. Nu-mi place sa joc pe stadioane goale. Fara fani, fotbalul nu este nimic”, a adaugat jucatorul lui Juventus.

Premiul rezervat jucatorului anului 2020 a revenit polonezului Robert Lewandowski, care s-a impus in fata lui Cristiano Ronaldo si a lui Lionel Messi. “Am pierdut un singur meci in 2020 si am marcat multe goluri. Nu vreau sa stau la masa lui Cristiano si Messi, ci ii invit sa se aseze la masa mea”, a glumit atacantul campioanei Europei.

Trofeul rezervat antrenorului anului a fost atribuit germanului Hans Dieter Flick, antrenorul echipei Bayern Munchen, care vine dupa un sezon in care a cucerit cinci trofee, intre care Liga Campionilor si campionatul Germaniei. Acesta i-a devansat pe compatriotul sau Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, si pe italianul Gian Piero Gasperini, tehnicianul formatiei Atalanta Bergamo.

Real Madrid a fost ales cel mai bun club al secolului, inaintea rivalei FC Barcelona si a formatiilor Bayern Munchen si Al Ahly Cairo, in timp ce trofeul rezervat echipei anului 2020 a intrat, asa cum era de asteptat, in posesia lui Bayern Munchen.

ziare.com

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …