Thursday , April 18 2024

Cristiano Ronaldo a castigat Balonul de Aur

ronaldo

Portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a castigat, luni, Balonul de Aur, trofeu acordat anual celui mai bun fotbalist din lume. Ronaldo i-a depasit pe Lionel Messi (FC Barcelona) si Manuel Neuer (Bayern Munchen).

Atacantul lui Real Madrid a primit 37,66% din voturi si i-a depasit pe Lionel Messi (15,76%) si Manuel Neuer (15,72%).

“Vreau sa le multumesc celor care au crezut in mine, antrenorului meu, colegilor de la Real Madrid si nationala Portugaliei si domnului presedinte de la Real Madrid. Sa castig acest trofeu inseamna enorm, ceva unic. Voi continua sa muncesc si sa ma dedic fotbalului. Este un trofeu pentru tatal meu, pentru mama mea, pentru fiul meu. Niciodata nu ma gandeam ca as putea sa castig trofeul asta de trei ori”, a spus Ronaldo dupa primirea trofeului.

Cristiano Ronaldo a obtinut astfel cel de-al treilea Balon de Aur din cariera.

Cum au votat romanii:

Ciprian Marica: 1. Manuel Neuer, 2. Diego Costa, 3. Lionel Messi

Anghel Iordanescu: 1. Cristiano Ronaldo, 2. Thomas Mueller, 3. Lionel Messi

In cadrul acestei gale a fost prezentata si cea mai buna echipa a anului, din care nu au facut parte jucatori precum Neymar, Gareth Bale sau Zlatan Ibrahimovici.

Echipa anului 2014: Manuel Neuer – Sergio Ramos, Thiago Silva, David Luiz, Phillipp Lahm – Angel Di Maria, Toni Kroos, Andres Iniesta – Arjen Robben, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo.

Cel mai bun antrenor in fotbalul masculin a fost desemnat selectionerul Germaniei, care i-a depasit cu 36,23% din voturi pe Carlo Ancelotti (22,06%) si Diego Simeone (19,02%).

De asemenea, premiul Puskas pentru cel mai frumos gol din 2014 i-a revenit lui James Rodriguez pentru reusita din meciul Columbia – Uruguay, de la Cupa Mondiala.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …