Friday , April 19 2024

Cristi Borcea se intoarce in actionariatul lui Dinamo

Cristi Borcea va reveni oficial în acţionariatul lui Dinamo, cel mai probabil începând de săptămâna viitoare, urmând să preia pachetul de acţiuni deţinut în prezent de Dragoş Săvulescu, scrie ProSport.

Dragoş Săvulescu îşi exprima în scris, în mod oficial, la finele anului 2012, dorinţa de a părăsi corpul acţionarilor lui Dinamo. Conform statutului pe baza căruia funcţionează clubul dinamovist, ceilalţi acţionari, în cazul de faţă Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă, aveau termen o lună să-şi exprime dreptul de preemţiune. Adică, mai simplu, timp de o lună cei doi erau singurii care puteau achiziţiona pachetul de 30% de acţiuni scos la vânzare, urmând ca după acest termen orice persoană interesată să poată intra în posesia acestuia.

Miercuri este ultima zi în care cei doi acţionari rămaşi în conducerea lui Dinamo pot bloca venirea unui om din afara clubului în conducerea roş-albilor. Cum acest lucru nu se va întâmpla, lucrurile curg într-un singur sens. Sâmbătă, Cristi Borcea se întoarce în România, iar principalul obiectiv al său este parafarea actelor care să certifice revenirea în conducerea lui Dinamo.

Practic, de luni, fostul preşedinte executiv al roş-albilor va demara formalităţile necesare pentru preluarea celor 30% de procente din acţiunile lui Dinamo deţinute de Dragoş Săvulescu. Concret, omul de afaeri va prelua acelaşi pachet de acţiuni la care a renunţat în vară.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …