Tuesday , April 23 2024

Craciunescu, demis de la conducerea CCA

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că a fost demis din funcţie de către Comitetul Executiv al FRF, întrunit la Casa Fotbalului, fără a i se explica motivele acestei decizii.

“Am fost demis astăzi de Comitetul Executiv fără niciun motiv. Aşa au vrut cluburile din Divizia A şi aşa s-a hotărât. Mie nu mi s-a comunicat niciun motiv. Pur şi simplu m-au demis”, a spus Crăciunescu.

El a adăugat că un singur membru al Comitetului Executiv a votat împotriva propunerii de demitere şi este convins că “totul a fost o lucrătură ca la carte”. “Votul a fost ca la carte, ce să mai vorbim. Dragomir a lipsit de la şedinţă, aşa că au fost nouă voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere. E amuzat, a fost şi unul împotrivă, ca să nu se ştie ce şi cum… a fost o lucrătură, dar asta este”, a explicat fostul preşedinte al CCA.

Ion Crăciunescu nu îşi reproşează nimic şi este de părere că “din punct de vedere uman nimeni nu putea face mai mult” în timpul cât a fost preşedinte al CCA. “Eu nu am ce să îmi reproşez, chiar nu am. Lucrurile au fost pregătite foarte bine pentru decizia de azi. Asta este. Nu pot să compar mandatul de acum cu cel precedent pentru că ăsta ultimul a fost mai scurt, doar nouă luni. Dar la ce dezastru am găsit la CCA din punct de vedere uman nimeni nu putea face mai mult”, a precizat Ion Crăciunescu.

La 10 iulie, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, anunţa că douăsprezece cluburi din Liga I solicită înlocuirea lui Ion Crăciunescu din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor cu un străin, propunerea urmând să fie supusă votului în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Mai mulţi conducători de cluburi au fost nemulţumiţi de delgările arbitrilor la meciurile echipelor lor şi de calitatea arbitrajelor. De asemenea, ei s-au arătat deranjaţi de faptul că Ion Crăciunescu le-a luat apărarea public arbitrilor chiar şi atunci când, în opinia preşedinţilor de cluburi, aceştia greşeau.

Comitetul Executiv a aprobat, în 13 octombrie 2011, numirea în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor a lui Ion Crăciunescu, care urma să conducă acest for până în 2014.

El l-a înlocuit pe Vasile Avram, arestat într-un caz de corupţie. Crăciunescu a mai condus CCA în perioada iunie 2003 – octombrie 2005. Mircea Sandu l-a îndepărtat atunci pe Crăciunescu de la conducerea CCA, după ce fostul arbitru l-a susţinut pe Gheorghe Popescu la alegerile pentru preşedinţia FRF din 21 noiembrie.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …