Saturday , April 20 2024

Cosmarul Braziliei la Cupa Mondiala a fost desavarsit de Olanda. Infrangere cu 3-0 in finala mica

brazilia-olanda

La Mondiale, în meciul pentru locul 3 nu există glorie. Învingătorii din finala mică primesc medaliile de bronz cu capul plecat şi când ajung acasă le pun într-un sertar pe care îl deschid destul de rar, pentru că simpla vedere a acestor medalii provoacă mai mult regrete.

Fiecare fotbalist care le posedă se gândeşte mai degrabă că a fost atât de aproape de marea finală. Şi, mai aproape decât Olanda de acest vis, puţine echipe au fost în istoria Mondialelor. Pierzând însă cu Argentina, la penalty-uri, batavilor nu le rămâne decât să se mulţumescă cu locul 3.

Brazilia a pierdut din nou, iar modul în care a suferit în faţa Olandei desăvârşeşte catastrofa de la acest Mondial. În patru zile Brazilia a încasat 10 goluri şi a bătut un record istoric vechi de 74 de ani. Din 1940 nu mai pierduse două meciuri la rând acasă. S-a întâmplat acum, marţi şi sâmbătă, în faţa Germaniei şi Olandei.

La cum au stat lucrurile pe teren la Brasilia, fotbaliştii cariocas s-au aflat încă sub şocul înfrângerii din semifinale, cu Germania (1-7). Louis Van Gaal a ştiut asta şi şi-a pus băieţii să forţeze din prima secundă. În minutul 2 Robben obţinea penalty-ul, în minutul 3 Van Persie îl transforma, iar Brazilia deja tremura de frică. În minutul 16, când Daley Blind marca pentru 2-0, probabil că oamenii lui Scolari erau înspăimântaţi că se va repeta scenariul de coşmar cu Germania. Olandezii au fost însă oameni de treabă şi au mai marcat doar o dată.

Cât despre Brazilia, groggy pe acest final de Mondial, ajunsă ciucă a bătăilor, ne întrebăm dacă nu cumva ar fi meritat ca suferinţa să-i fi fost curmată mai devreme, în optimi, când chilianul Pinilla a nimerit bara lui Julio Cesar, în minutul 120. Măcar Scolari, David Luiz şi ceilalţi n-ar mai fi trecut prin toate umilinţele care li se aruncă acum în faţă.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 se încheie duminică, cu marea finală de pe Maracana, Germania – Argentina, care va începe la ora 22.00. (romaniatv.net)

 

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …