Monday , April 29 2024

Copertă impresionantă a publicației L’Equipe după retragerea lui Nadal de la Roland Garros

Rafael Nadal, „regele zgurii” a anunțat că nu va juca la Roland Garros 2023, iar 2024 va fi probabil ultimul an din cariera sa. De 14 ori campion la Paris, Rafa va lipsi pentru prima oară în ultimii 18 ani de la Grand Slamul său favorit. 

„Este imposibil pentru mine să joc la Roland Garros anul acesta. Decizia a fost luată de corpul meu. Nu intenționez să joc în lunile care vor urma. Accidentarea pe care am suferit-o în Australia nu a evoluat așa cum mă așteptam. Participarea la Roland Garros este imposibilă. Nu voi putea fi acolo după mulți ani. Mi se pare logic să fiu luat în calcul pentru Roland Garros, în condițiile în care sunt actualul campion al turneului. Sunt persoana care a câștigat de cele mai multe ori acolo, sunt mulți ani de rezultate excelente. Și este logic ca oamenii să se aștepte de la mine să revin, dar nu și de data aceasta”, a spus Rafael Nadal, într-o conferință de presă organizată la academia sa.

Este pentru prima oară în ultimele 18 sezoane când Nadal ratează Roland Garros.
Nadal a adunat 112 victorii din 115 meciuri jucate în cele 18 participări la Grand Slamul parizian.

Anunțurile făcute de Rafael Nadal  țin prima pagina a ziarelor, iar L’Equipe i-a dedicat un articol amplu celui cunoscut drept „Regele zgurii” și o copertă emoționantă.

Francezii au titrat „Un pământ fără regele său”, făcând referire la cele 14 titluri cucerite de Nadal la Grand Slamul din Paris.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …