Thursday , April 25 2024

Conditia pusa de Bellu si Bitang pentru a ramane la lotul olimpic de gimnastica

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au mutat lotul olimpic de gimnastică feminină al României în Bucureşti, dar ameninţă că nu vor continua dacă autorităţile nu vor renova Sala Dinamo.

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au sub comandă şase gimnaste la lot şi o aşteaptă în curând şi pe Cătălina Ponor. Peste două săptămâni, echipa se va mări cu cel puţin 12 junioare. Acesta va fi nucleul pentru Jocurile Olimpice din 2016.

Problemele sunt însă multe, iar Bellu şi Bitang ameninţă că renunţă dacă autorităţile nu se vor implica.

“Sala de la “Lia Manoliu” este o soluţie de compromis. Acum ne descurcăm pentru că nu avem decât şase sportive, dar cu mai multe, aproape 20 cât vor fi nu peste mult timp, nu o să mai putem! Aici nu sunt aparate suficiente, de exemplu, sunt doar trei bârne. La sărituri şi la paralele trebuie groapă cu bureţi. Şi este şi înghesuială fiindcă împărţim sala cu lotul masculin”, a spus Mariana Bitang pentru Gazeta Sporturilor.

Mariana Bitang vrea ca lotul să se pregătească la Sala Dinamo.

“Elisabeta Lipă şi-a dat acordul, dar clădirea de acolo trebuie modernizată şi redimensionată. E nevoie ca un perete să fie mutat cu zece metri mai în spate şi schimbate şi ferestrele. Cu toţi cu care s-a vorbit, începând cu cei de la Ministerul de Interne şi până la cei de la Compania Naţională de Investiţii, toţi au spus că ne vor ajuta. Dar trebuie să se treacă şi la fapte! În ultimii ani s-au făcut zeci, dacă nu sute de săli de sport în toate comunele şi satele din ţară, deci trebuie să se poată şi aici! Am vorbit cu un constructor care ne-a spus că e vorba de o lucrare ce ar putea fi realizată în două, trei luni…”, a mai spus Mariana Bitang.

“În condiţii de provizorat noi nu continuăm antrenamentele! Dacă vom vedea că nu se găseşte o soluţie acceptabilă la Bucureşti, vom propune federaţiei orientarea lotului la Deva sau la Oneşti, dar fără noi!”, a fost mesajul ameninţător al Marianei Bitang.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …