Friday , April 19 2024

CN “Nicu Gane” Fălticeni s-a înscris la startul noului sezon al Ligii a II-a la fotbal feminin

Echipa antrenată de Marcel Irimie va evolua în Grupa 1, unde le va ca adversare pe Navobi Iași, ACS Vulpițele Galbene Roman, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc II și CSŞ Târgoviște. Prima etapă este programată la sfârșitul acestei săptămâni

Federația Română de Fotbal a stabilit, în ședința de vinerea trecută a Comitetului Executiv, formatul și data de start a Ligii a II-a la fotbal feminin.

Printre echipele care s-au înscris la startul sezonului 2020/2021 se numără și CN “Nicu Gane” Fălticeni, trupa condusă de antrenorul Marcel Irimie urmând să evolueze în Grupa 1, unde le va ca adversare pe Navobi Iași, ACS Vulpițele Galbene Roman, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc II și CSŞ Târgoviște.

Echipa fălticeneană ar trebui să debuteze în noua ediție de campionat la sfârșitul acestei săptămâni, programul meciurile nefiind încă stabilit de FRF.

În urma discuțiilor purtate cu echipele și a faptului că o parte dintre acestea nu se pot alinia la start din cauza problemelor cauzate de pandemie la nivel național, s-a ajuns la o soluție de compromis pentru a da startul competiției pentru cluburile care și-au manifestat intenția de a începe, urmând ca celelalte să se alăture în luna martie.

Astfel, cele 17 echipe participante vor fi împărțite în trei grupe. Cele 10 echipe care se vor vor începe în luna noiembrie vor fi împărțite în două grupe, conform criteriilor geografice:

Grupa 1: Navobi Iași, CN “Nicu Gane” Fălticeni, ACS Vulpițele Galbene Roman, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc II și CSŞ Târgoviște.

Grupa 2: Atletic Drobeta Turnu Severin, ACS Ladies Târgu Mureș, Olimpic Star Cluj, Universitatea Olimpia Cluj II și FK Miercurea Ciuc.

Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur-tur, rezultând astfel un total de 12 meciuri pentru fiecare echipă.

Cele șapte echipe care au prezentat motivele pentru care nu pot începe competiția în aceste momente, vor fi repartizate într-o singură grupă, urmând a disputa meciuri începând cu luna martie.

Grupa 3: Poli Timișoara, Dream Team București, United Bihor, Măgura Bacău, Atletic Onix Râmnicu Sărat, Luceafărul Filiași și CSM Târgu Mureș.

În această grupă, meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, rezultând un total de 12 meciuri pentru fiecare echipă.

La finalul sezonului regular, se va organiza un play-off în patru echipe, în care se vor califica câștigătoarele celor trei grupe plus locul 2 din Grupa 3. Ordinea jocurilor se va stabili prin tragere la sorți, primele două clasate urmând să promoveze în Liga I la fotbal feminin.

În ediția 2020/2021 a Ligii a II-a nu va retrograda nicio echipă care va participa în competiție. Echipele care nu vor disputa însă niciun meci în acest sezon, vor retrograda direct în Liga a III-a. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Codrin ANTON)
secretarasite

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …