Thursday , March 28 2024

CM Brazilia: Cosmarul prin care trec fotbalistii iranieni

Iran

Priviti ca niste adevarati eroi in tara natala, fotbalistii iranieni pregatiti de Carlos Queiroz au fost nevoiti sa treaca printr-un adevarat cosmar pentru a ajunge in Brazilia.

O tara ce duce fanatismul la extrem, chiar si cand vine vorba de fotbal, nu le-a putut asigura jucatorilor conditiile minime de pregatire, astfel ca specialistii prevad un nou parcurs modest la turneul final, scrie  ziare.com. 

Echipamentul de joc este principala problema a iranienilor, deoarece autoritatile nu au dorit sa cheltuiasca in jur de 100 de mii de euro.

“Ne-au dat sosete foarte mari, care, la doua zile dupa ce au fost spalate, au devenit foarte, foarte mici!”, s-a plans atacantul Karim Ansarifard, completat de selectionerul Queiroz: “Din cauza echipamentului, am fi putut rata prezenta la Cupa Mondiala!”

In replica, presedintele Federatiei Iraniene de Fotbal, Ali Kafashian, le-a transmis jucatorilor sa-si spele echipamentul in apa rece. “Nu-l mai spalati in apa calda pentru ca se micsoreaza!”, a avertizat Kafashian.

Nu este insa singura problema de care iranienii s-au lovit. Intr-un cantonament efectuat inaintea turneului final, Carlo Queiroz a avut la dispozitie doar 11 jucatori, intrucat cluburile au refuzat sa lase la nationala oamenii de baza.

Au existat numeroase promisiuni din partea autoritatilor ca situatia se va rezolva, iar jucatorii vor avea parte de conditii normale, numai ca lucrurile se agraveaza de la o zi la alta, potrivit capitanului Javad Nekounam.

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …