Tuesday , March 19 2024

CM 2022: Portugalia pierde cu Coreea de Sud (1-2), dar câştigă Grupa H

Selecţionata Portugaliei a fost învinsă de formaţia Coreei de Sud cu scorul de 2-1 (1-1), vineri, pe Education City Stadium din Doha, la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, dar Seleccao a câştigat Grupa H, în timp ce Coreea de Sud s-a calificat dramatic în optimi, relatează Agerpres.


Portugalia, deja calificată în optimile de finală, şi-a permis luxul de a-şi odihni câţiva oameni de bază în meciul cu Coreea de Sud, unul cu miză mai mică.

Lusitanii au deschis scorul rapid, prin Ricardo Horta (5), dar asiaticii au izbutit să întoarcă rezultatul prin golurile reuşite de Younggwon Kim (27) şi Hee Chan Hwang (90+1), asigurând un final dramatic şi în această grupă.

Coreea de Sud nu mai trecuse de faza grupelor din 2010, din Africa de Sud, când era eliminată în optimi de Uruguay (1-2), rivala sa de vineri (de la distanţă).

Echipa antrenată de Fernando Santos, a deschis repede scorul, prin Ricardo Horta (5), atacantul echipei Sporting Braga reluând din 6 metri centrarea lui Dalot, după o lansare remarcabilă marca Pepe.

Lusitanii şi-au creat destule ocazii în prima repriză, prin Cancelo (15), Dalot (34), Vitinha (35, 42) şi Horta (44).

”Războinicii Taeguk” au avut o primă oportunitate de gol în min. 17, când lovitura de cap a lui Guesung Cho a fost apărată de Diogo Costa. În min. 27, sud-coreenii au egalat cu o doză de şansă: Kangin Lee a executat un corner, mingea a ricoşat nefericit din Cristiano Ronaldo şi fundaşul Younggwon Kim a reluat în plasă din 6 metri.

Jucătorii antrenaţi de portughezul Paulo Bento (suspendat pentru acest meci, echipa a fost condusă de secundul Sergio Costa, n. red.) au mai avut un şut bun, trimis de vedeta Son (40) de la 20 de metri, prins de portarul Diogo Costa.

Repriza secundă a fost una mai săracă în faze de poartă, deşi portughezii au dominat în continuare, cu 52%-33% posesie (15% in contest).

Seleccao practic nu şi-a creat o ocazie clară de gol, în timp de sud-coreenii au ratat prin Inbeom Hwang (67) şi Kangin Lee (74). În min. 90+1, când situaţia părea clară pentru lusitani, scăpaţi în câştigători ai grupei (Ghana, singura care putea depăşi Portugalia, era condusă în cealaltă partidă, n. red.), Coreea de Sud a dat lovitura pe un contraatac rapid purtat de Son, care l-a servit inteligent pe Hee Chan Hwang (Wolverhampton), iar acesta a marcat.

Portugalia a pierdut doar al doilea său meci în ultimele 15 partide jucate în grupe la Cupa Mondială (8 victorii, 5 egaluri).

În 2002, la Cupa Mondială pe care a găzduit-o împreună cu Japonia, Coreea de Sud a învins Portugalia în grupă cu 1-0.

În optimi, la turneul final din Qatar, Portugalia va juca împotriva formaţiei clasate pe locul secund în Grupa H (probabil Serbia sau Elveţia), pe 6 decembrie (Lusail Stadium – Al Daayen, 21:00).

Coreea de Sud va întâlni, în schimb, câştigătoarea Grupei H, mai mult ca sigur Brazilia, pe 5 decembrie (Stadium 974 – Doha, 21:00). (Agerpres)

Vezi si

Cosmin Matei, fotbalistul Sepsi, depistat pozitiv la testul antidoping după meciul cu U Craiova

Patronul echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Laszlo Dioszegi, a declarat, luni, pentru Agerpres, că jucătorul …