Monday , May 13 2024

Clujenii s-au batut singuri in Liga Campionilor: Bayern Munchen – CFR Cluj 3-2

CFR Cluj a fost învinsă de Bayern Munchen cu scorul de 3-2 (2-1), marţi, pe ”Allianz Arena”, într-un meci din etapa a treia a Ligii Campionilor la fotbal, Grupa E.

După un meci ciudat, în care clujenii au făcut trei goluri cadou bavarezilor, Bayern s-a impus prin autogolurile lui Ricardo Cadú (32) şi Cristian Panin (37) şi reuşita lui Mario Gomez (77), tot un fel de autogol. Pentru CFR au marcat Ricardo Cadú (28) şi Juan Emanuel Culio (86).
CFR a irosit o şansă foarte mare de a profita de situaţia grea a lui Bayern, dar gafele incredibile, împletite cu un ghinion teribil au făcut ca echipa lui Sorin Cârţu să piardă la Munchen.
Decimată de accidentările lui Breno, van Buyten, Contento, Ribéry, Robben, van Bommel, Alaba, Olic şi Klose, cu Demichelis doar pe banca de rezerve, Bayern a arătat că are probleme în prima parte a meciului. Badstuber (20) a semnat, totuşi, prima ocazie notabilă a partidei, dar un minut mai târziu Piccolo a ratat o ocazie uriaşă la poarta lui Butt, reluând din 3 metri peste transversală. CFR a reuşit să deschidă scorul în urma unei faze similare, cu De Zerbi centrând lung, de unde Cadu a marcat cu capul la colţul scurt: 0-1 (28).
Pentru clujeni au urmat minute de coşmar, în care şi-au marcat două autogoluri stupide, în urma unor bâlbâieli, la care bavarezii au fost mai mult spectatori: Kroos a trimis o minge în faţa porţii, balonul l-a lovit pe Cadu şi s-a dus în plasă, sub privirile lui Stăncioiu (32); mingea centrată din corner este trimisă nefericit spre portar de către Panin, dar Stăncioiu nu a înţeles gestul cu fundaşului său şi nu a reacţionat (37), 2-1.
Echipa lui Sorin Cârţu a avut şansa egalării în ultimele momente ale primei reprize, când Traore a scăpat singur spre poartă, dar a şutat în bară (45+1).
În partea secundă, Bayern a jucat mai bine, a pasat mai mult, a avut o posesie covârşitoare a balonului, profitând şi de pasul înapoi psihologic făcut de clujeni. Kroos (55) şi Badstuber (61) au avut ocazii foarte bune de gol, în timp ce CFR a fost aproape de a periclita poarta lui Butt, dar de fiecare dată a lipsit ultima pasă.
În ultima parte a meciului, CFR a forţat şi a avut o şansă bună de gol, prin Hora, al cărui şut a fost respins în corner de Butt (71). Pe fondul acestei dominări, CFR a făcut un nou gol cadou: Stăncioiu a respins un şut al lui Kroos, iar Cadu a degajat mingea în Mario Gomez, de unde balonul a intrat în plasă. Culio a marcat din nou pentru CFR (86), care a mai avut de doi bani speranţă pe final, dar s-a trezit prea târziu.
În următorul meci din Champions League, CFR va juca pe teren propriu cu Bayern, pe 3 noiembrie. AGERPRES.

Vezi si

VIDEO. FCSB a primit trofeul de campioană pe Arena Națională, după 9 ani

FCSB a sărbătorit, sâmbătă, pe Arena Națională, după meciul pierdut cu CFR Cluj (0-1), primul …