Saturday , October 1 2022

Cluburile din judeţ, convocate la Adunarea Generală pe 30 ianuarie

AJF - Anton

Principalul punct pe ordinea de zi a întrunirii de la sfârşitul acestei luni va fi stabilirea datei exacte la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru posturile de conducere din cadrul AJF Suceava. Majoritatea cluburilor propun ca alegerile să aibă loc pe 1 martie, în vreme ce actualul preşedinte Aurel Daicu trage cu dinţii de scaun şi vrea ca scrutinul să aibă loc abia în luna iunie, după terminarea acestui sezon. “Mandatul domnului Daicu expiră pe 6 martie, iar alegerile pentru şefia FRF au loc pe 5 martie. Normal ar fi ca noul preşedinte al FRF să ştie cu cine lucrează la AJF Suceava încă din martie, nu de la vară”, consideră Ciprian Anton (foto), unul dintre candidaţii la şefia AJF

Intrunit ieri, în prezenţa a doar cinci membri, Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava a dat curs solicitării mai multor cluburi din judeţen şi a decis convocarea Adunării Generale Extraordinare pentru data de 30 ia-nuarie. Locaţia? Hotel Imperium.
Pe lângă prezentarea bilanţului contabil şi dezbaterea problemelor legate de afilierea sau dezafilierea anumitor asociaţii sportive din judeţ, delegaţii vor trebui să stabilească în cadrul întrunirii de la sfârşitul acestei luni şi o dată exactă la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru posturile de condu-cere din cadrul AJF Suceava.
Sedinţa se anunţă de pe acum una extrem de tensionată. Pe de o parte, nu mai puţin de 38 de cluburi solicită ca alegerile să aibă loc pe data de 1 martie. De cealaltă parte Aurel Daicu ţine cu dinţii de scaun, iar drept urmare Comitetul Executiv va propune ca scrutinul să aibă loc abia în luna iunie, după terminarea acestui sezon, la mai bine de trei luni de la expirarea mandatului actualului preşedinte AJF.
Cluburile vor alegeri pe 1 martie
Inscris în cursa pentru preşedinţia AJF Suceava, Ciprian Anton nu este de acord ca alegerile să aibă loc la sfârşitul campionatului, considerând că data de 1 martie, propusă de cluburi, este cea mai potrivită pentru organizarea scruti-nului. “Salut decizia luată miercuri de Comitetul Executiv. Este un pas înainte spre clarificarea lucrurilor. Cei de acolo nu luat însă act de solicitarea celor 38 de cluburi de a organiza alegerile pe data de 1 martie. Considerăm că este cea mai potrivită dată ţinând cont de calendar. Mandatul domnului Daicu expiră pe 6 martie, iar alegerile pentru şefia FRF au loc pe 5 martie. Normal ar fi ca noul preşedinte al FRF să ştie cu cine lucrează la AJF Suceava încă din martie, nu de la vară”, consideră Ciprian Anton.
Aurel Daicu ţine ascuns statul oficial al AJF
Anton mai solicită un lucru actualei conduceri a AJF Suceava, ca măcar în al 12-lea ceas să pre-zinte un statut oficial al Asociaţiei. “Rămân deocamdată foarte multe întrebări. Deşi am solicitat încă de la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut să ni se prezinte un statut oficial după care funcţionează AJF, nu l-am primit nici până acum, aşa că nu ştim exact care sunt regulile exacte de participare la viitoarele alegeri”, a mai spus Ciprian Anton, care a precizat că, în cazul în care statutul oficial al AJF Suceava nu va fi prezentat public cât mai repede, va face mai multe dezvăluiri la Adunarea Generală din 30 ianuarie.
La sedinţa de ieri a Comitetului Executiv au luat parte preşedintele AJF, Aurel Daicu, vicepreşedintele AJF, Vasile Bejenar, preşedintele Comisie Judeţene de Arbitri, Dumitru Antoniu, reprezentantul cluburilor din Liga a IV-a, Manuel Costache, şi reprezentatul cluburilor de juniori, Radu Caşuba. A lipsit vicepreşedintele Mihăiţă Szekely.
Ciprian Anton şi-a depus oficial condidatura pentru funcţia de preşedinte al AJF Suceava încă din luna decembrie. Din echipa actualului manager de la Sporting mai fac parte lectorul universitar Bogdan Grosu, arbitrul internaţional Sebastian Gheorghe şi antrenorul echipei de fotbal feminin Armonia Fălticeni, Marcel Irimie. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României. “Galben-verzii” au pierdut la limită cu UTA Arad, în fața a 4.000 de spectatori pe Areni (FOTO, VIDEO)

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României, după ce a pierdut la limită, scor …